ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ισχύει και για το 2015 η προστασία της πρώτης κατοικίας

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Την εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του ως υπουργός Οικονομικών, μετά τις πρώτες 100 μέρες αφότου ανέλαβε.
Ο κ. Χαρδούβελης περιέγραψε τους άξονες στους οποίους κινείται πλέον ο ίδιος και η κυβέρνηση, ενώ διευκρίνισε πως: «Η απαγόρευση για τους πλειστηριασμούς ισχύει. Θα βρεθεί φόρμουλα για την πρώτη κατοικία με κάποιο άλλο τρόπο».
Ωστόσο, προέβλεψε ότι και μετά το μνημόνιο, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για έξι μήνες ή ακόμα και έναν χρόνο, ενώ παραδέχτηκε όμως ότι μέχρι να αποπληρώσει η χώρα το 75% των δανείων, θα έχουν λόγο οι δανειστές.

Δεν έκρυψε όμως ότι οι Έλληνες υπερφορολογούνται, ενώ συνέδεσε τις φοροελαφρύνσεις με την επίτευξη σταθερών ρυθμών ανάπτυξης.  Για τις ρυθμίσεις και τα κόκκινα δάνεια, είπε πως είχε καλή συνεργασία με τον κύριο Δένδια αλλά παραδέχτηκε πως «τις ρυθμίσεις πρέπει να τις ανακοινώνεις όταν είσαι έτοιμος και να τις κάνεις».

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog