Σχέδιο για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ώς και σε 100 δόσεις

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Έτοιμο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τους 3.380.358 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και το 1.243.000 ασφαλισμένους με χρέη προς τα Ταμεία, ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε δόσεις που θα ξεκινούν από τις 24 και θα φτάνουν τις 100, με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης κατά περίπτωση έως και το 2023.
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στο τραπέζι μπαίνει το ισχυρό κίνητρο έκπτωσης φόρου σε περίπτωση της εφάπαξ αποπληρωμής των οφειλών.
Το θέμα τέθηκε σε συζήτηση κατά την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, ωστόσο απάντηση δεν ελήφθη. Η τρόικα έχει απορρίψει κι άλλες φορές στο παρελθόν παρόμοιες προτάσεις με το σκεπτικό ότι κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο ένα τέτοιο θέμα, οι οφειλέτες αποκτούν προσδοκία ότι θα προκύψει μια καλύτερη ρύθμιση, οπότε οι φόροι μετατρέπονται σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ωστόσο, δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, οπότε μιλάμε για πραγματική αδυναμία εξόφλησης χρεών.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog