ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΒΕΑ

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Βασική αρχή του νέου νομοθετήματος για τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να είναι η προώθηση της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω των... 
κέντρων διαμεσολάβησης των επιμελητηρίων, τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών,Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Επίσης τάσσεται υπέρ της διάκρισης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τις μεγάλες, ενώ προτείνει και την εξατομίκευση κάθε περίπτωσης «κόκκινου» δανείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μίχαλος, ερωτηθείς για το θέμα των μην εξυπηρετούμενων δανείων: «Ως γενική αρχή διεκδικούμε τη διάκριση μεταξύ των «κόκκινων» δανείων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τις μεγάλες μονάδες. Ταυτόχρονα, βέβαια, προτείναμε και την εξατομίκευση κάθε περίπτωσης «κόκκινου» δανείου επί τη βάσει των επιχειρηματικών τους σχεδίων και της βιωσιμότητάς τους».
»Βασική αρχή του νέου νομοθετήματος θα πρέπει παράλληλα να είναι η προώθηση της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των κέντρων διαμεσολάβησης των επιμελητηρίων όπου θα υπάρχει συναινετική επίλυση των διαφορών. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται άμεση επίλυση, την ώρα που ο δικαστικός προσδιορισμός των υποθέσεων είναι το νωρίτερο το 2023».

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog