Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χρεοκοπία της Ελλάδας προαναγγέλλει ο Standard & Poor’s

SHARE
Την αποτυχία του PSI και την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση χρεοκοπίας το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους προαναγγέλλει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Τζον Τσέιμπερς είπε συγκεκριμένα ότι το έσχατο που θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα έπειτα μια συμφωνία με τους πιστωτές της για την απομείωση του χρέους της θα ήταν ο καθορισμός ενός επιτοκίου που θα αξιολογείτο με τα κριτήρια της Standard & Poor’s ως χρεοκοπία.
Ο Τσέιμπερς εξήγησε ότι, όπως φαίνεται, το χρέος που θα μείνει στην Ελλάδα μετά από το κούρεμα θα εξακολουθήσει να μην είναι βιώσιμο. «Κατά συνέπεια η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και μετά από την χρεοκοπία της θα παραμείνει πολύ χαμηλή», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Standard & Poor’s.
Ο συγκεκριμένος οίκος έχει αξιολογήσει από τον περασμένο Ιούλιο το ελληνικό χρέος στη βαθμίδα CC. Πρόκειται για 10 βαθμίδες χαμηλότερα από την χαμηλότερη βαθμίδα στην οποία η Standard & Poor’s θεωρεί ότι μια χώρα μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό προορισμό. Επιπλέον, η Standard & Poor’s θεωρεί ότι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν αρνητικές.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: