Σύγκρουση για τις απολύσεις

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Ο Γ. Ραγκούσης διαβεβαίωνει πως δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου το αφήνει ανοιχτό... Μιλώντας στην βουλή ο υπουργός εσωτερικών τόνιζε πως «δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων ούτε μονίμων, ούτε επί συμβάσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλλήλων του δημοσίου». Ο Γ. Ραγκούσης σημείωσε πως στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είχε πάρει από την πρώτη στιγμή άμεσα μέτρα (μείωση συμβασιούχων, κατάργηση stage, Καλλικράτης) τότε «θα βρισκόμασταν μπροστά σ’ ένα εκβιαστικό δίλημμα να απολυθούν 200 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι»
Εκτός αυτών, συμπλήρωσε ο υπουργός, έχουν φύγει και με αποχωρήσεις ήδη 150.000, ενώ και με την ρήτρα μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, έχει μειωθεί δραστικά το μισθολογικό κόστος και δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω απολύσεων.
«Συναίνεση λοιπόν επιτυγχάνεται, συμπλήρωσε ο υπουργός, με πράξεις και όχι απλώς λόγια και στον δρόμο αυτό θα πορευθεί η κυβέρνηση με σκληρή δουλειά και όχι εκλογές».
Την ίδια ώρα όμως ο Υπουργός Οικονομικών άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων στο δημόσιο λέγοντας: «όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός, μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις».
Αναφερόμενος στη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού περί 150.000 αποχωρήσεων από το δημόσιο τομέα, ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε «πάγωμα» των προσλήψεων με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Ακόμα πρόσθεσε ότι η λογική των αυτόματων μετατάξεων δεν μπορεί να αποδώσει και επεσήμανε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση, προκειμένου να μείνουν «μόνο αυτοί που χρειάζονται».

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog