Οι Βο-υ-λευτές μας έχουν χρέος να στηρίξουν τον Πολίτη στην κρίση!

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Με ομόφωνη απόφασή της, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων της,να παρακρατηθεί το 5% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών για ένα χρόνο,υπέρ του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, αρχής γενομένης από τον μήνα Μάιο. Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια το σχέδιο απόφασης,ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας υπενθύμισε πως οι βουλευτές δέχθηκαν να μην υπάρξει αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσής τους το έτος 2008, παρακολουθώντας τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου και πως δεν πρόκειται να λάβουν καμία αύξηση το 2009. Οι βουλευτές - τόνισε ο κος Σιούφας - θα συμμετάσχουν με το ατομικό συνολικό τους εισόδημα,πάνω απ’ τις 60.000 ευρώ στην εφάπαξ εισφορά και βεβαίως παρακρατείται το 10% απ’ την βουλευτική αποζημίωση,από την πρώτη μέρα της εκλογής τους, υπέρ των κομμάτων.
Εξ άλλου,η Βουλή περιόρισε τις ελαστικές της δαπάνες για το έτος 2009, κατά 10%.
«Συνεπώς, οι βουλευτές συμμετέχουν με τέσσερις τρόπους, στην όλη διαδικασία από την βουλευτική αυτή αποζημίωση, με την οποία καλούνται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει το μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ο εθνικός αντιπρόσωπος», είπε ο κος Σιούφας.
Καιρός ήταν, ας αρχίσουν να κόβουν και τα υπέρογκα κινητά και τις λιμουζίνες και θα δείτε πως προχωράει μπροστά η Ελλάδα. Πάντως η Βουλή κάνει κι άλλες ενέργεις περικοπής των δαπανών και είδαμε κάτι θετικό μια φορά στο τόπο...

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog