Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Κυβερνοσέξ: το... καταθλιπτικό χόμπι των ανδρών με υψηλή μόρφωση

SHARE
Το κυβερνοσέξ είναι χόμπι των ανδρών υψηλής εκπαίδευσης, ηλικίας από 18 έως 80 ετών, τους προκαλεί όμως βλάβες στην ψυχική τους υγεία. Αυτό προκύπτει από έρευνα Αυστραλού ερευνητή, που παρουσιάζεται σήμερα σε διεθνές συνέδριο στη Μελβούρνη.Τα στοιχεία είναι πραγματικά «ανησυχητικά», λένε οι επιστήμονες. Στην πρώτη μελέτη-ανατομία των χρηστών του κυβερνοχώρου για ερωτικές γνωριμίες και εικονικό σεξ, έγιναν παρατήρηση και συνεντεύξεις με 1.325 άνδρες από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι χρήστες είναι άνδρες με υψηλή εκπαίδευση, από 18 ώς 80 ετών και χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο περίπου 12 ώρες την εβδομάδα, για να κάνουν chat, κυβερνοσέξ, να κατεβάζουν βίντεο και εικόνες πορνό ή να στέλνουν mail με ερωτικό περιεχόμενο.
Το ανησυχητικό αποτέλεσμα όμως αυτής της ενασχόλησης με το Δίκτυο είναι «το υψηλό ποσοστό προβλημάτων ψυχικής υγείας» στο δείγμα που μελετήθηκε. Το δήλωσε ο διδακτορικός φοιτητής Μάρκους Σκουίρελ, του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Σουίνμπερν της Μελβούρνης, εξηγώντας ότι «27% του δείγματος είχαν σοβαρή ή μέτρια κατάθλιψη, 30% υψηλά επίπεδα άγχους και 35% μέτρια ώς σοβαρά». Αξιοσημείωτο είναι ότι όσο πιο πολύ παρέμεναν συνδεδεμένοι στο Δίκτυο, αποδυόμενοι σε κυβερνοσεξουαλικές δραστηριότητες, τόσο αυξάνονταν τα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους.
Ερμηνεύοντας κατ' αρχάς αυτό το εύρημα, ο Μάρκους Σκουίρελ είπε ότι είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς οι άνθρωποι αυτοί ξοδεύουν πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή τους, περιορίζουν στο ελάχιστο τις πραγματικές κοινωνικές συναναστροφές τους. Ομως, πρόσθεσε, «υπάρχει περίπτωση άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη να περνούν χρόνο μπροστά στην οθόνη, ειδικά σε σεξουαλικού περιεχομένου ιστοσελίδες, για να βελτιώσουν τη διάθεσή τους ή να περιορίσουν το στρες». Ποσοστό 65% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι μέσω του υπολογιστή γνώρισαν αργότερα τουλάχιστον έναν άνθρωπο διά ζώσης. Για τους ειδικούς η έρευνα αυτή μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, δεδομένου ότι διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που καταφεύγουν σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους για να βοηθηθούν.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: