Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η... "ATTICA BANK" ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΕΛΑΒΕ AΠO THN TΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ... "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ"

SHARE
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Μετά και το νέο Δ.Σ. της τράπεζας Αττικής που αποτελείται πλέον απο τους κκ : Ι. Γαμβρίλη, Α.Σελλιανάκη, Γ.Μάναλη, Α.Αντωνόπουλο, Ι.Ιωανννίδη, Ε. Δελή, Α.Σταθόπουλο... Α. Πρέσβελο, Η.Περτζινίδη, Π.Καραϊσκο,  Δ. Βογανάτση, Ν.Μπακατσέλο, Γ.Γραμματίδη , Γ.Χορταρέα , η Attica bank προχωρά στην αναδιοργάνωσή της με γοργούς ρυθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Attica bank έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος «πιστοποιητικό βιωσιμότητας» επειδή όμως δεν έχει την ευελιξία του ΤΧΣ δηλαδή να προσφύγει στο Ταμείο για να ανακεφαλαιοποιηθεί, θα ακολουθηθεί ένα εναλλακτικό μοντέλο ανακεφαλαιοποίησης.

Είναι σίγουρο ότι θα  ληφθεί υπόψη η επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία πιθανότατα όπως μαθαίνουμε από το α΄ τρίμηνο του 2014, το πλάνο αναδιάρθρωσης για την 3ετία έως το 2016 αλλά και την διαχείριση των NPLs.

Δηλαδή  η κεφαλαιακή απαίτηση της Attica bank δεν θα καλυφθεί με νέα αύξηση κεφαλαίου αλλά θα καλυφθεί σταδιακά με την πάροδο των τριμήνων. 
Η Attica bank δεν χρειάζεται να υλοποιήσει νέα αύξηση κεφαλαίου αφού πρόσφατα άντλησε 400 εκατ ευρώ.
Άρα η κεφαλαιακή ζημία της Attica bank θα καλυφθεί σε ένα βάθος χρόνου χωρίς να απαιτηθεί άμεσα κεφαλαιακή ενίσχυση.
Η επιλογή αυτή είναι "ορθή" καθώς έτσι δίδεται η δυνατότητα στην Attica bank ως "βιώσιμη τράπεζα" να καλύψει σε "βάθος χρόνου" τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Εγώ θα το ξαναπώ ότι η "κερδοφορία" αποτελεί τον άμεσο στόχο της Attica bank αφού η τράπεζα προχωρά -αυτόνομη- σε ένα νέου τύπου μάνατζμεντ....
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: