Μειωμένο είναι φέτος το κόστος του τραπεζιού της Σαρακοστής κατά περίπου 4% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου...
Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρει ότι: "...Οι μετρήσεις της ΕΣΕΕ στις ιχθυαγορές Αθηνών και Πειραιώς ξεκάθαρα δείχνουν μια μεταβολή των τιμών στα θαλασσινά με μειώσεις τόσο στα φρέσκα όσο και στα κατεψυγμένα που φθάνουν και ξεπερνούν το 10%. Στα υπόλοιπα τρόφιμα που συνθέτουν το Σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν μειώσεις τιμών, αλλά και οριακές αυξήσεις με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του συνολικού κόστους να εκτιμάται φθηνότερος από πέρυσι κατά περίπου 4%. Καλά κούλουμα, καλή Σαρακοστή...".
Συγκεκριμένα για το κιλό τα καλαμάρια τα φρέσκα η μεταβολή της τιμής 2014-2013 είναι -3,33% για τα κατεψυγμένα τα καλαμάρια η μεταβολή είναι -9,52%, για το φρέσκο το χταπόδι -7,81% , για το κατεψυγμένο χταπόδι 3,33% για τα μύδια 2%, για τις γαρίδες μεσαίες κατεψυγμένες -10,42% και συνολικά το κόστος των θαλασσινών που προαναφέρθηκαν με βάση τις τιμές στην Κεντρική ιχθυαγορά Αθηνών είναι 64,4 ευρώ και η μεταβολή φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι -3,95%.
Ακόμη, από την έρευνα της ΕΣΕΕ η τιμή στο ταραμά (φθηνός) δεν παρουσιάζει μεταβολή είναι για το κιλό 5,50 ευρώ το τεμάχιο η λαγάνα διατηρεί επίσης την ίδια τιμή 2,80 ευρώ, οι ελιές Καλαμών το κιλό κοστίζουν 4,05 ευρώ (1,25%) ο χαλβάς (μη συσκευασμένος) 7,60 ευρώ το κιλό (2,70%) τα ντολμαδάκια κονσέρβα το μισό κιλό 2,20 ευρώ (-12%), το τουρσί χύμα 2,40 ευρώ το κιλό (20%) και το κόστος των συνολικών αυτών προϊόντων ανέρχεται στα 24,55 ευρώ και παρουσιάζεται μία αύξηση 1,44%.
Το συνολικό κόστος του Σαρακοστιανού τραπεζιού κατά την ΕΣΕΕ είναι 88,95 ευρώ και εμφανίζει μείωση -2,52% σε σχέση με πέρυσι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014
SHARE
Author: ellinas verified_user
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
Δημοσίευση σχολίου