Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

"Στείλε στρατό στην Ουκρανία" είχε παρακαλέσει τον Πούτιν ο Γιανουκόβιτς

SHARE
- Γράμμα του έκπτωτου προέδρου της Ουκρανίας στον Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται στο φως
- Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζητούσε από τον πρόεδρο της Ρωσίας να στείλει στρατό στην Ουκρανία «για να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό»
- Με διαταγή Πούτιν τελείωσαν τα στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας
- Από την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία έχει αναπτύξει 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία
- Τρόπους να απομονώσει διεθνώς τη Μόσχα ψάχνει ο Μπαράκ Ομπάμα
- Σήμερα στην Ουκρανία εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι
Ψυχρός πόλεμος από τη μια, πόλεμος της προπαγάνδας από την άλλη...Οι καλές σχέσεις του Βίκτορ Γιανουκόβιτς με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστές. Και έγιναν αφορμή για την "εξέγερση" της Ουκρανίας. Ήταν όμως τόσο καλές για να ζητήσει ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας την εισβολή μιας ξένης χώρας στην πατρίδα του; Για τη Ρωσία, ναι!
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο πρεσβευτής της Ρωσίας Βιτάλι Τσούρκιν, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη στάση της Μόσχας και την ανάπτυξη των στρατευμάτων της στην Κριμαία, παρουσίασε ένα γράμμα του Γιανουκόβιτς προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με το οποίο του ζητούσε στρατιωτική βοήθεια «για να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό».
Στο γράμμα του, σύμφωνα πάντα με τον Τσούρκιν, ο Γιανουκόβιτς παρακαλούσε τον Πούτιν για στρατιωτική βοήθεια γιατί, όπως ανέφερε, η χώρα του «βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου». Στην επιστολή του, ο Γιανουκόβιτς ανέφερε πως «υπό την επίδραση δυτικών κρατών, διαπράττονται. . . πράξεις τρομοκρατίας και βίας. Άνθρωποι διώκονται για γλωσσικούς και πολιτικούς λόγους. Έτσι καλώ τον πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Πούτιν, και του ζητώ να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ειρήνη, ο νόμος και η τάξη, η σταθερότητα καθώς και να προασπιστεί ο λαός της Ουκρανίας», ανάφερε η επιστολή Γιανουκόβιτς που παρουσίασε ο Ρώσος διπλωμάτης. Και για να γίνει πιο... πειστικός, ο Τσούρκιν κρατούσε ένα αντίγραφο της επιστολής, το οποίο έδειξε στους αντιπροσώπους των κρατών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ.
Όλα αυτά ενώ στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης έληξε το υποτιθέμενο τελεσίγραφο της Ρωσίας προς τις αρχές της Κριμαίας να παραδοθούν, αλλιώς θα υπάρξει εισβολή. Τίποτα δεν έγινε όμως. Ίσως να μη χρειάζεται κιόλας αφού σύμφωνα με τον πρέσβη της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, Γιούρι Σεργκιέγιεφ, από την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία.
"Ξεκινώντας από τις 24 Φεβρουαρίου, περίπου 16.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία μέσω πολεμικών πλοίων, ελικοπτέρων και μεταγωγικών αεροπλάνων", δήλωσε ο Σεργκιέγεφ κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Εντολή Πούτιν: Γυμνάσια τέλος
Σε αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που πριν μερικές μέρες επιθεώρησε τις στρατιωτικές ασκήσεις που όλως τυχαίως έγιναν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έδωσε εντολή στα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια να επιστρέψουν στις βάσεις τους.Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρξαν επιτυχημένα.
Τα στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιήθηκαν στη δυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Γιάτσενιουκ: Η Κριμαία είναι Ουκρανία
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατήγγειλε «την επίθεση» των Ρώσων και επανέλαβε ότι η Κριμαία παραμένει ουκρανικό έδαφος, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.«Οι Ρώσοι γείτονές μας έχουν διαπράξει μια αδικαιολόγητη επίθεση στο εθνικό μας έδαφος, χωρίς κανένα λόγο, όμως η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ο Γιατσενιούκ στην εφημερίδα. Στη συνέντευξή του στη Bild, ο Γιατσενιούκ μιλά για τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τη βοήθεια του ΟΗΕ προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης.

«Ξεκινήσαμε πολυμερείς διαβουλεύσεις, καθώς η Ρωσία αρνήθηκε να διεξάγει διμερείς συνομιλίες. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς του διεθνούς δίκαιου για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν θέλω η Κριμαία να μετατραπεί σε μια νέα Αμπχαζία» συνέχισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην επαρχία της Γεωργίας την οποία η Ρωσία βοήθησε να αποσχιστεί.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: