Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

SHARE
Όπισθεν ολοταχώς από το υπουργείο Οικονομικών για τις τράπεζες με νέα πιο συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε στην τρόικα για το ακανθώδες θέμα της προθεσμίας που θα δοθεί στις τράπεζες για να καλύψουν τις... 
κεφαλαιακές τους ανάγκες. Αρχικά η κυβέρνηση ζητούσε χρόνο ως το τέλος του 2015 αποσκοπώντας να πετύχει προθεσμία τουλάχιστον ως το τέλος Αυγούστου του 2015, όταν δηλαδή λήγει η προθεσμία δημοσίευσης αποτελεσμάτων 6μήνου για τις τράπεζες.

Η νέα πρόταση προς την τρόικα προβλέπει χρόνο ως και τον Αύγουστο του 2015 με τελευταία γραμμή άμυνας το τέλος Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Στόχος να πεισθεί το ΔΝΤ το οποίο παραμένει αμετακίνητο στη θέση του, ο χρόνος για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών να τελειώσει την 30η Νοεμβρίου όταν και είναι προγραμματισμένη η δημοσίευση των ευρημάτων του ελέγχου της ΕΚΤ.

Τραπεζικά στελέχη θεωρούν πιθανόν οι δύο πλευρές να βάλουν εν τέλει νερό στο κρασί τους και να δοθεί χρόνος στις τράπεζες ως το τέλος του 2014, ώστε να λυθεί το θέμα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: