Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 30.000 ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΟ 2014

SHARE
Σε 27.000-30.000 εκτιμώνται τα νέα λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις, που θα προκύψουν φέτος, τα οποία έρχονται να προστεθούν στις περισσότερες από200.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν την τελευταία τετραετία. Αυτό προκύπτει από... 
έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Marc, σε πανελλαδικό δείγμα 1.204 μικρών-πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 47,1% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο διάστημα και περίπου το 40% αυτών τοποθετούν τη διακοπή λειτουργίας του μέσα στο τρέχον εξάμηνο. Συνολικά, για το 70,3% των μικρών επιχειρήσεων η κατάσταση φέτος επιδεινώθηκε και σχεδόν μία στις δύο αντιμετωπίζει κίνδυνο κλεισίματος τους επόμενους μήνες, το οποίο οφείλεται στη μείωση του τζίρου, καθώς και στα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, τις ΔΕΚΟ, την εφορία και τις τράπεζες.
Το 66,6% των επιχειρήσεων σημείωσε κάμψη στον κύκλο εργασιών, με την υψηλότερη να καταγράφεται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις (81,7%). Ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου για το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανέρχεται στο 22,9%, ενώ από την απαρχή της κρίσης και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, η συνολική πτώση στον τζίρο ανέρχεται μεσοσταθμικά στo 65%. Μείωση στη ζήτηση καταγράφει το 66% και στις παραγγελίες το 71,2% των επιχειρήσεων. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αναδεικνύει η έρευνα είναι το πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών που έχουν οι μικρές επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών αφορά στις ασφαλιστικές οφειλές προς ΟΑΕΕ (περίπου 40%).
Πηγή : imerisia.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: