Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η πολιτική στάση και η πολιτική Αλήθεια στις μέρες μας..

SHARE

ΧΘΕΣ αναφέραμε δημοσιεύματα του τύπου προ ελάχιστών μηνών... για την Οικογενειοκρατία στα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην χώρα μας. Η ατέρμονη φιλοσοφία που κυριαρχεί να αποτελούν τα κόμματα απλές οικογενειακές υποθέσεις παραμένει χωρίς λόγο ύπαρξης την ώρα που ο κόσμος αλλάζει και τα πάντα ρεί..όπως φιλοσοφούσε ο Ηράκλειτος.
Απο την μία η οικογένεια Καραμανλή από την δεκαετία προ του 60 με τις γνωστές αναφορές και τις μοναδικές ομιλίες του Εθνάρχη που ήταν μοναδικός μας θυμίζει ότι κάποτε η πολιτική είχε ουσία. Και συγκινήθηκα όταν είδα το βίντεο στο youtube την στιγμή που ο Εθνάρχης δάκρυσε όταν μιλούσε για την Μακεδονία μας. Σήμερα η φιλοσοφία έχει περάσει και διανύουμε άλλες εποχές με σκανδαλολογία και τσάντες που μεταφέρονται απο χέρια σε χέρια για πάντα.
Απο την άλλη η οικογένεια Παπανδρέου που απο την ωραία εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου που δόθηκαν μάχες, μετά στην εποχή του ζιβάγκο του Ανδρέα και τώρα του Γεωργίου μας θυμίζουν ότι τα πάντα στο όνομα φαίνονται ίδια. Οχι όμως στην ουσία ή την πολιτική φιλοσοφία αλλαγή πλεύσης για ένα πολιτικό φορέα κοντά στο λαό χωρίς συμβόλαια και ανούσιες ομιλίες. Να μην αναφέρουμε και τα υπόλοιπα.
Αυτό που ξεχωρίζει είναι οτι τα κόμματα δεν είναι φίλοι μου οικογενειακή υπόθεση, είναι υπόθεση προς και απο τον λαό για την συνδιαμόρφωση και όχι το μονοπώλιο της εξουσίας, για την συνυπευθυνότητα στην χάραξη κοινωνική τομών και αλλαγών πέρα απο ονόματα. Γιατί τον τελευταίο καιρό μόνο προγραμματικές δηλώσεις δεν βλέπουμε. Μόνο για σκάνδαλα και χωρίς απαντήσεις στα κοινωνικά προβλήματα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: