Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

To Σύγχρονο μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων!

SHARE
Κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η έλευση όλων των υπουργών Αμυνας της περιοχής στη Θεσσαλονίκη στέλνει το μήνυμα ότι "οι ταραγμένες περίοδοι περάσανε, οι σελίδες αυτές που γράφτηκαν δεν αλλάζουν".
Σε ένα επίσης έμμεσο μήνυμα προς την ΠΓΔΜ, είπε ότι η παρουσία όλων των αξιωματούχων στην παρέλαση, δείχνει πως "θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή την περιοχή ειρηνικά και να υπάρχει σταθερότητα, ασφάλεια και καλή συμπεριφορά και κανόνες καλής γειτονίας μεταξύ όλων μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη που απαιτείται. Και ταυτόχρονα στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους τους άλλους ότι εμείς σε περιφερειακό επίπεδο μπορούμε να συνεννοηθούμε, να συζητήσουμε και μπορούμε, παρ' ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και απόψεις, να προσπεράσουμε αυτά τα ζητήματα και να βρούμε το κλίμα εμπιστοσύνης και τις λύσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον."
Στην πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη ανταποκρίθηκαν οι υπουργοί Αμυνας της Τουρκίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και οι υφυπουργοί Αμυνας της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της Σερβίας και της Κροατίας.
Όπως έγραφε προ ημερών η ιταλική εφημερίδα Corriere de la Serra "στην εξέδρα της Θεσσαλονίκης, τη γεμάτη σημαίες για τη στρατιωτική παρέλαση της εθνικής γιορτής του ΟΧΙ, που η Ελλάδα αντέταξε στο τελεσίγραφο του Μουσσολίνι, δίπλα στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα βρίσκεται ο Ιταλός πρέσβης Τζαμπάολο Σκαράντε. Είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει κάτι τέτοιο και συνεπώς, είναι κατανοητό να έχει δημιουργηθεί μεγάλη προσμονή".
Η εφημερίδα τόνιζε ακόμη ότι με τον τρόπο αυτό, ύστερα από 68 χρόνια, θα μπει τέλος σε μια «κατά φαντασίαν κρίση», για την οποία, όμως, δεν ευθύνεται η Ελλάδα, αλλά το γεγονός ότι «πολλοί, στην Ιταλία, από φόβο ή από ραθυμία, προτιμούσαν να μη βλέπουν και να μη γνωρίζουν». Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι το ταμπού «έσπασε» με τον Ιταλό πρέσβη Τζαμπάολο Καβαράι, ο οποίος το 2006, οργάνωσε στην Παλιά Βουλή της Αθήνας, συζήτηση με θέμα «Πώς εκλαμβάνεται σήμερα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: