Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Υπό ''πολιορκία'' διαδηλωτών η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

SHARE
Έναν προστατευτικό κλοιό έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το ξενοδοχείο, στο Βαθύ Αγ. Νικολάου Κρήτης, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - τις δυνάμεις της αστυνομίας της Κρήτης έχουν ενισχύσει τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, που ἐφθασαν από την Αθήνα - κράτησαν σε... απόσταση ασφαλείας τους εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής είχαν αποκλείσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Στην περιοχή αρκετές φορές κυριάρχησε ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στο χώρο του ξενοδοχείου.
Συγκεκριμένα, μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, ενώ άλλοι προσπάθησαν να φθάσουν στο ξενοδοχείο από τις γύρω καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Όμως η αστυνομία κατάφερε να κρατήσει τους διαδηλωτές μακριά από το κτήριο που πραγματοποιείται η σύνοδος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τους συγκεντρωμένους σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο.
Το cretalive.gr, ειδικότερα, στο σχετικό ρεπορτάζ του αναφέρει ότι οι συγκρούσεις των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ ήταν συνεχείς και ότι οι διαδηλωτές κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τη σύνοδο αρκετούς επίσημους προσκεκλημένους.
Όπως υποστηρίζει, οι μόνοι που πρόλαβαν να μπουν στο ξενοδοχείο είναι ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, ο κ. Καρούντζος, ο δήμαρχος Μινώα κ. Καλογεράκης, ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου κ. Παπαδάκης.
Αντίθετα, βουλευτές όπως η κ. Σκραφνάκη ή και δήμαρχοι όπως οι κ. Μαρινάκης, Κουράκης δεν μπόρεσαν να περάσουν και ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν πίσω.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: