Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Χρειάζεται διαγραφή του ελληνικού χρέους άνω του 21%

SHARE
Η ελληνική κρίση χρέους δεν μπορεί να λυθεί, αν δεν μειωθεί το ελληνικό χρέος σε ποσοστό πιθανόν μεγαλύτερο από το 21% που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Σόιμπλε τόνισε ότι «μια βιώσιμη λύση στην ελληνική κρίση χρέους δεν….είναι εφικτή χωρίς τη μείωση του χρέους. Η μείωση αυτή πιθανότατα θα πρέπει να είναι υψηλότερη απ’ ότι συμφωνήθηκε το καλοκαίρι».
Επίσης, διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση συζητώνται οι λεπτομέρειες. «Δεν θα είναι όλα έτοιμα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά οι αρχές πρέπει να είναι ξεκάθαρες», προσέθεσε.
Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν προγραμματίσει Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου. Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προαναγγείλει ότι θα παρουσιάσουν εγκαίρως ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: