Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Πριν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

SHARE
Τη δημιουργία μίας προεδρίας της ευρωζώνης υπό το σημερινό πρόεδρο της ΕΕ Βαν Ρομπέι, πρότειναν Μέρκελ και Σαρκοζί, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι...
«Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη βούλησή μας να υπερασπιστούμε το ευρώ, να αναλάβουμε, η Γερμανία και η Γαλλία, τις ευθύνες μας στην Ευρώπη και να έχουμε, σε όλα αυτά τα θέματα, πλήρη ταύτιση απόψεων», σημείωσε ο Σαρκοζί.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προωθήσουν «μία αληθινή διακυβέρνηση της ευρωζώνης», ενώ τάχθηκαν εναντίον της έκδοσης ευρωομολόγων. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι η έκδοση του ευρωομολόγου είναι κάτι «που θα μας βοηθούσε σήμερα», ενώ ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε από την πλευρά του πως τα ευρωομόλογα θα έθεταν σε «μεγάλο κίνδυνο» τις χώρες με την καλύτερη αξιολόγηση και ότι δεν θα αποτελούσαν «επιτυχία της διαδικασίας ολοκλήρωσης» της Ευρώπης.
Μεταξύ των μέτρων που θα προτείνουν οι δύο ηγέτες τον Σεπτέμβριο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ένα φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
«Οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας θα καταθέσουν μια κοινή πρόταση τον επόμενο Σεπτέμβριο», είπε χαρακτηριστικά ο Σαρκοζί.
Ο φόρος αυτός αποτελεί «προφανή αναγκαιότητα», σημείωσε από την πλευρά της η Μέρκελ.
Τέλος, οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν να διασφαλίσουν καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση για
την ευρωζώνη μέσω της σύγκλησης, δύο φορές τον χρόνο, συνόδων κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών. Θα προτείνουν επίσης στους εταίρους τους να αποκτήσει η ευρωζώνη ένα μόνιμο πρόεδρο με θητεία 2,5 ετών. Ως πρώτος επικεφαλής της ευρωζώνης προτείνεται ο νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Σύμφωνα με τον Σαρκοζί θα καταθέσουν την πρότασή τους στον Ρομπάι με επιστολή που θα του στείλουν το πρωί της Τετάρτης.
Σε μία σειρά μέτρων με στόχο τον κοινό βηματισμό της Γαλλίας και της Γερμανίας, συμφώνησαν η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωσή της έκτακτης συνάντησής του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: