Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια…

SHARE
Στο «κόκκινο» βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για διάδοση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ευρωζώνης και ιδίως στην Ισπανία και την Ιταλία. Οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν τα έκτακτα προγράμματα αναχρηματοδότησης προς τον τραπεζικό τομέα με τη διενέργεια τουλάχιστον μίας εξάμηνης δημοπρασίας για την παροχή ρευστότητα και επιπλέον θα…διατηρηθούν τα αντίστοιχα τριμηνιαία για όσο διάστημα χρειαστεί και πάντως ως το τέλος του έτους, φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τις αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 3,2% και έκλεισε στις 995,12 μονάδες. Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε απώλειες 3,43%, στο Παρίσι ο CAC 40 παρουσίασε πτώση 3,90% και στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 3,40%.
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street. Γύρω στις 7 ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 2,95% στις 11.544,96 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 κατά 3,34% στις 1.218,29 μονάδες και ο Nasdaq κατά 3,51% στις 2.598,62 μονάδες.
Νέα άνοδος του κόστους δανεισμού για Ισπανία – ΙταλίαΙσπανία και Ιταλία βρίσκονται στο στόχαστρο των χρηματαγορών το τελευταίο διάστημα. Σήμερα, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς η πληροφορία πως η ΕΚΤ σκοπεύει να αγοράσει μόνο πορτογαλικά και ιρλανδικά ομόλογα προκάλεσε απογοήτευση στους επενδυτές. Συγκεκριμένα, το spread του ιταλικού δεκαετούς διευρύνθηκε στις 392 μονάδες βάσης, ενώ και το spread του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου διευρύνθηκε στις 400 μονάδες βάσης, από 386 την Τετάρτη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: