ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Αλήθεια η μύθος ότι Δηλητηριάζεται με αλουμίνιο το αίμα των ανθρώπων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

To HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.
Ωστόσο…παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε – και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα – οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου – χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών… HΝ
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.
Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων. Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.
Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη (http://www.rense.com/general11/chmmill.htm), ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π. (http://www. med.nyu.edu/patientcare/library/article.html?ChunkIID-16492)
Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.
Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS
Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (.http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του. Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού…
Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά – και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.
Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.
Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας. Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα – προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα…
Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του…Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων… ΗΝ.

Oι 12 νόμοι του σύμπαντος.

νόμος της ενότητας.
Ο νόμος εξηγεί ότι κάθε τι σε αυτόν τον κόσμο συνδέεται με κάτι άλλο. Ο,τιδήποτε πιστεύουμε , νομίζουμε ή κάνουμε ή λέμε επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας και τοσύμπαν.
Ο νόμος της ενέργειας ή της δόνησης.
Σύμφωνα με αυτό το νόμο όλα δονούνται και ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μας.
Οι σκέψεις , τα συναισθήματα και τα όνειρα δονούνται.
Κάθε συχνότητα έχει τη δική της μοναδική δόνηση.

Ο νόμος της δράσης.
Η δράση φέρνει αποτελέσματα. Η υλοποίηση εξαρτάται από τις σκέψεις μας , τα όνειρα μας , τα συναισθήματα , τις λέξεις. Επομένως η δράση μας πρέπει να στηρίζει τα όνειρα μας , τα συναισθήματα μας και τις λέξεις.

Ο νόμος της ανταπόκρισης.
Σύμφωνα με αυτό το νόμο είμαστε στο κάθισμα του οδηγού της ζωής μας.
Ο εξωτερικός σου κόσμος είναι αντανάκλαση του εσωτερικού σου κόσμου παίρνοντας ευθύνη για την ζωή σου.
Ο νόμος αυτός μας βγάζει από το ρόλο του θύματος και μας καθιστά μοναδικούς δημιουργούς της ζωής μας.
Ο νόμος του αποτελέσματος και της συνέπειας.
Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία . Γι αυτό τον νόμο κοιτάμε την κάθε πράξη. Κάθε πράξη έχει μια αντίστοιχη αντίδραση . Σύμφωνα με αυτό τον νόμο πρέπει να πάρουμε την ευθύνη για κάθε πράξη μας. Κάθε πράξη έχει μια αντίδραση ή συνέπεια.
Ο νόμος της έλξης
Αυτός ο νόμος δημιουργεί πράγματα , γεγονότα και ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μας μέσα από τα συναισθήματα , λέξεις και πράξεις. Όλες αυτές οι πράξεις είναι ενέργεια και προσελκύουμε ανάλογη ενέργεια.
Με άλλα λόγια αν ακτινοβολούμε αρνητική ενέργεια θα προσελκύσουμε άλλες αρνητικές ενέργειες και ακτινοβολώντας θετικές ενέργειες θα προσελκύσουμε θετικές ενέργειες.
Εχουμε όλη την δύναμη να αλλάξουμε κάθε κατάσταση στη ζωή μας. Αν δονούμαστε σε υψηλότερες δονήσεις μεταμορφώνουμε τις χαμηλότερες.
Ο νόμος της σχετικότητας.
Ο καθένας από εμάς θα βιώσει καταστάσεις για να ενδυναμώσει τις ενέργειες μέσα του. Αυτός ο νόμος μας δίνει την δυνατότητα να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τις καρδιές μας καθώς προχωράμε για να επιλύσουμε διάφορες καταστάσεις. Αυτός ο νόμος επίσης μας διδάσκει να μην συγκρίνουμε τα προβλήματα μας με των άλλων ανθρώπων τα προβλήματα.
Ο νόμος της αποζημίωσης
Ο νόμος της αποζημίωσης ειναι η ευλογίες και τα πλούτη που έρχονται στη ζωη μας. Η αποζημίωση είναι τα ορατά αποτελεσματα που έρχονται στη ζωής μας σαν συνέπεια των πράξεων μας. Μπορεί να εμφανιστούν σαν χρήματα σαν δώρα , φιλίες ή ευλογίες που μας δίνονται σαν αποτέλεσμα των πράξεων μας.
Ο νόμος του φύλλου.
Ο νόμος του θηλυκού και του αρσενικού φτειάχνει την βάση για όλη την δημιουργία. Σαν πνευματικά όντα πρέπει να έχουμε την θηλυκές και αρσενικές ενέργειες σε ισσοροπία για να γίνουμε αληθινοί συνδημιουργοί με τον Θεό.
Νόμος της μεταμόρφωσης της ενέργειας.
Kαθώς είμαστε ενέργεια έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε κάθε κατάσταση στη ζωή μας. Οι υψηλότερες δονήσεις μεταμορφώνουν τις χαμηλώτερες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ενέργεια στη ζωή μας κατανοώντας τους συμπαντικούς νόμους και εφαρμόζωντας τις αρχές που έχουν σαν αποτέλεσμα τις αλλαγές.
Ο νόμος της πολικότητας.
Αυτός ο νόμος δηλώνει ότι το κάθε τι έχει το αντίθετο του.
Το φως πρέπει να έχει σκοτάδι. Αν εμείς αλλάξουμε μια επιθυμητή σκέψη με μια άλλη , εστιάζοντας στην αντίθετη σκέψη, .εχουμε το επιθυμητο αποτέλεσμα.

Ο νόμος του ρυθμού.
Ο νόμος δηλώνει ότι κάθε τι δονείται και κινείται με ένα ρυθμό. Κάθε ρυθμός δημιουργεί κύκλους, εποχές . στάδια ανάπτυξης, παγειωμένες συμπεριφορές. Για να μπορείς να χειρίζεσαι αυτό το ρυθμό εσύ πρεπει να υψωθείς πάνω από κάθε αρνητικά μέρη του κύκλου.

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ!!! ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ" ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ....

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Με πλαστικά μπουκάλια νερού και φρούτα, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι συμμετέχουν στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή των στηΛευκωσία προσπαθούν να εισέλθουν εντός του κτιρίου.Εκατοντάδες εργαζόμενοι φωνάζοντας "πουλημένοι" και γιουχαΐζοντας τους βουλευτές, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία για να περιορίσει τους διαδηλωτές από το να εισέλθουν στο κτίριο.Εντός του κτηρίου, συνεχίζεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Εντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, που προσπάθησε να ανακόψει τους διαδηλωτές, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι την είσοδο της Βουλής και να προσπαθούν να εισέλθουν.Φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να υπήρξαν και μικροτραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.Στην προσπάθεια της Αστυνομίας να ανακόψει το πλήθος ρίχθηκαν κροτίδες. Τώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στο χώρο στάθμευση προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτήριο από πλαϊνή είσοδο. Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δέχονται προπηλακισμούς.

Μπορεί η Ουάσιγκτον να ανατρέψει τρεις κυβερνήσεις ταυτόχρονα; Εξαιρετική Ανάλυση!!

Από πότε υποστηρίζονται οι επαναστάσεις από τον ιμπεριαλισμό; (Εδώ: Πλατεία Μαϊντάν, Κίεβο).
Τιερί Μεϊσάν, στην Al-Watan (Συρία)
(μτφ. Κριστιάν)
Η δύναμη ενός κράτους μετριέται από την ικανότητά του να αμυνθεί και από την ικανότητά του να επιτεθεί σε ένα ή περισσότερα μέτωπα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ουάσιγκτον επιχειρεί για πρώτη φορά να δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει
τρεις κυβερνήσεις ταυτόχρονα, τη Συρία, την Ουκρανία και τη Βενεζουέλα. Αν το επιτυχαίνει, κανείς δεν θα είναι πια σε θέση να της αντισταθεί.
Η Ουάσιγκτον, η οποία απέτυχε το 2011 να βομβαρδίσει τη Λιβύη και τη Συρία ταυτόχρονα, προσπαθεί τώρα με νέα επίδειξη της δύναμής της: να οργανώσει τις αλλαγές καθεστώτος σε τρία κράτη ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου: Συρία ( Centcom), Ουκρανία (EUCOM) και Βενεζουέλα (SOUTHCOM).
Για να το πράξει, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει κινητοποιήσει σχεδόν όλη την ομάδα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του.
Πρώτα, τη Σύμβουλο Σούζαν Ράις και τη πρέσβειρα στον ΟΗΕ, τη Σαμάνθα Πάουερ.
Αυτές οι δύο γυναίκες είναι πρωταθλητές του «δημοκρατικού» λέγειν. Έχουν ειδικευτεί εδώ και πολλά χρόνια, το να υποστηρίξουν παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών με το πρόσχημα της πρόληψης γενοκτονιών.
Αλλά πίσω από αυτή την ανθρωπιστική ομιλία, σκοτίζονται για τις μη αμερικανικές ζωές, όπως φάνηκε με τη κυρία Πάουερ κατά τη διάρκεια της κρίσης των χημικών όπλων στη γκούτα της Δαμασκού.
Η πρέσβειρα, η οποία γνώριζε τέλεια την αθωότητα των συριακών αρχών, είχε πάει με τον σύζυγό της για να παρευρεθεί στην Ευρώπη σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου αφιερωμένο στον Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ η κυβέρνηση της κατήγγειλε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας για το οποίο έθετε τον Πρόεδρο αλ-Άσαντ υπεύθυνο.
Στη συνέχεια, τους τρεις περιφερειακούς διευθυντές: Philip Gordon (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), Karen Donfried (Ευρώπη και Ευρασία) και Ricardo Zuñiga (Λατινική Αμερική)
• Ο Phil Gordon (προσωπικός φίλος και μεταφραστής του Νικολά Σαρκοζί) οργάνωσε το σαμποτάζ της Διάσκεψη Ειρήνης Γενεύη 2, όσο το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν διευθετηθεί με τον τρόπο που θέλουν οι ΗΠΑ.
Κατά τη δεύτερη συνεδρία της διάσκεψης, ενώ ο Τζον Κέρι μίλαγε για ειρήνη, συγκέντρωνε στην Ουάσινγκτον τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ιορδανίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας για να προετοιμάσουν μια ακόμη επίθεση.
Οι συνωμότες έχουν συγκεντρώσει ένα στρατό από 13.000 άνδρες, από τους οποίους μόνο 1.000 έχουν λάβει μια σύντομη στρατιωτική εκπαίδευση για να οδηγήσουν τεθωρακισμένα οχήματα και να καταλάβουν τη Δαμασκό. Το πρόβλημα είναι ότι η στήλη μπορεί να καταστραφεί από το συριακό στρατό πριν φτάσει στην πρωτεύουσα. Αλλά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το πώς να προστατευτεί χωρίς διανομή αντιαεροπορικών όπλων που θα μπορούσαν αργότερα να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ισραήλ.
• Η Karen Donfried είναι η πρώην εθνική αξιωματικός πληροφοριών για την Ευρώπη. Διεύθυνε για πολύ καιρό το Γερμανικό Marshall Fund στο Βερολίνο. Σήμερα, χειραφετεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κρυφτεί ο παρεμβατισμός της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία.
Παρά τη διαρροή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας της Victoria Nuland, κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η αντιπολίτευση στο Κίεβο θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και μάχεται για τη δημοκρατία. Όμως, περισσότερο από το ήμισυ των ταραχοποιών στη πλατεία Μαϊντάν είναι μέλη ναζιστικών κομμάτων και επιδεικνύουν πορτρέτα του δοσίλογου Stepan Bandera.
• Τέλος ο Ricardo Zuñiga είναι ο εγγονός του ομώνυμου Προέδρου του Εθνικού Κόμματος της Ονδούρας που οργάνωσε τα πραξικοπήματα του 1963 και του 1972 υπέρ του στρατηγού López Arellano. Διεύθυνε το σταθμό της CIA στην Αβάνα, όπου στρατολόγησε και χρηματοδότησε πράκτορες για την οργάνωση της αντίστασης στον Φιντέλ Κάστρο.
Έχει κινητοποιήσει την ακραία τροτσκιστική αριστερά της Βενεζουέλας για να ανατραπεί ο Πρόεδρος Νικολά Μαδούρο, που κατηγορούν ως σταλινικό.
Το σύνολο των επιχειρήσεων διαφημίζεται στα ΜΜΕ υπό τη διεύθυνση του Dan Rhodes.
Αυτό ο ειδικός της προπαγάνδας έχει γράψει την επίσημη εκδοχή για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, συντάσσοντας την έκθεση της Προεδρικής Εξεταστικής Επιτροπής.
Κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα ίχνη του στρατιωτικού πραξικοπήματος (η εξουσία είχε αφαιρεθεί από τα χέρια του George W. Bush κατά τις 10 το πρωί και του είχε επιστραφεί μόνο το βράδυ. Όλα τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου του και του Κογκρέσου τοποθετήθηκαν σε ασφαλή μπούνκερ «για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους») για να θυμηθούμε μόνο τις επιθέσεις.
Και στις τρεις περιπτώσεις, η αφήγηση των ΗΠΑ βασίζεται στις ίδιες αρχές: κατηγορούν τις κυβερνήσεις ότι σκοτώνουν τους ίδιους τους πολίτες τους, ονομάζουν «δημοκρατικούς» τους αντιπολιτευόμενους, επιβάλουν κυρώσεις εναντίον των «δολοφόνων» και, τελικά, επιχειρούν πραξικοπήματα.
Κάθε φορά το κίνημα αρχίζει με μια διαδήλωση κατά την οποία σκοτώνονται ειρηνικοί αντίπαλοι, και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια.
Στην πραγματικότητα, ειδικές αμερικανικές η νατοϊκές δυνάμεις τοποθετούνται στις στέγες των πολυκατοικιών, και πυροβολούν ταυτόχρονα το πλήθος και την αστυνομία.
Αυτή ήταν η περίπτωση στην Νταράα (Συρία) το 2011, στο Κίεβο (Ουκρανία) και στο Καράκας (Βενεζουέλα) αυτή την εβδομάδα.
Κακή τύχη, οι αυτοψίες στη Βενεζουέλα δείχνουν ότι δύο θύματα, ένας αντίπαλος και ένας φιλοκυβερνητικός, σκοτώθηκαν από το ίδιο όπλο.
Το να ονομάζεις δημοκρατικούς τους αντιπάλους είναι ένα απλό παιχνίδι ρητορικής.
Στη Συρία, είναι τακφιριστές που υποστηρίζονται από τη χειρότερη δικτατορία στον κόσμο, τη Σαουδική Αραβία.
Στην Ουκρανία κάποιοι ειλικρινείς φιλοευρωπαϊστές που περιβάλλονται από πολλούς ναζί.
Στη Βενεζουέλα νέοι τροτσκιστές από καλές οικογένειες που περιβάλλονται από τις πολιτοφυλακές των εργοδοτών.
Παντού, ο Αμερικανός ψευδο-αντίπαλος John McCain, φέρνει την υποστήριξη του στους αληθινούς και ψεύτικους αντιπάλους.
Η στήριξη στους αντιπάλους ανήκει στο National Endowment for Democracy (NED).
Αυτή η υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ παρουσιάζεται ψευδώς ως μια ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο. Αλλά δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Ronald Reagan, σε συνεργασία με τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
Επικεφαλής της είναι ο νεοσυντηρητικός Carl Gershman και η Barbara Haig, κόρη του στρατηγού Alexander Haig (πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, και σε συνέχεια υπουργός εξωτερικών). Αυτό είναι το NED (στην πραγματικότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ), το οποίο απασχολεί τον γερουσιαστή της «αντιπολίτευσης» John McCain.Σε αυτό το σύστημα πρέπει να προσθέσουμε το Ινστιτούτο Albert Einstein, μια «ΜΚΟ» που χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ.Δημιουργήθηκε από τον Gene Sharp, και εκπαίδευσε επαγγελματίες προβοκάτορες από δύο βάσεις, στη Σερβία (Canvas) και το Κατάρ (Academy of change).Σε όλες τις περιπτώσεις, η Σούζαν Ράις και η Σαμάνθα Πάουερ παίρνουν εξοργισμένο ύφος πριν από τη επιβουλή κυρώσεων, -ακολουθείται σύντομα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση-, ενώ είναι αυτοί που διατάζουν τη βία.Παραμένει να πετύχουν τα πραξικοπήματα. Και δεν είναι κερδισμένο εκ των προτέρων.Η Ουάσιγκτον προσπαθεί έτσι να δείξει στον κόσμο ότι εξακολουθεί να είναι ο αφέντης. 
Για να είναι πιο σίγουρη για τον εαυτό της, ξεκίνησε τις ουκρανική και βενεζουελική επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.
Ήταν βέβαιο ότι η Ρωσία δεν θα κινούταν για το φόβο να δει τη γιορτή της ταραγμένη από ισλαμιστικές επιθέσεις.
Αλλά το Σότσι τελειώνει αυτό το Σαββατοκύριακο.

OI 316.000 ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Σαρωτικούς ελέγχους και συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, κάρτες, ακίνητα, σκάφη, ΦΠΑ και ιατρικές συνταγές θα προχωρήσει η Εφορία. Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης που... 
παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής θα γίνουν 316.000 έλεγχοι.

Στο σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων και απευθείας ανάληψη από τραπεζικούς λόγαριασμούς για μικρού ύψους (κάτω των 1.000 ευρώ) ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2014-15 προβλέπονται 116.000 προσωποποιημένοι έλεγχοι της εφορίας και 200.000 τελωνειακοί έλεγχοι, με βεβαίωση προστίμων και πολλαπλών τελών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο ελέγγχων, που έχει συνταχθεί υπό τις οδηγίες του κ. Χάρη Θεοχάρη, προβλέπει συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, μέχρι και συνταγές γιατρών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Το υπουργείο ελπίζει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει το φορολογικό προφίλ με την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων. Στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, οφειλέτες και κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θεωρούνται «ύποπτοι» για φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης όπως και πολυθερνικές που πωλούν στην Ελλάδα με τιμές υψηλότερες σε σύγκριση με το εξωτερικό.

Αχ αυτά τα χεράκια...

ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

''ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ''...

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Την άποψή του πως το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας είναι μια «αδικία» για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης εξέφρασε για πρώτη φορά ...
ανώτατο στέλεχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας. Ο υφυπουργός εξωτερικών Μίκαελ Ροθαρμόδιος για θέματα Ευρώπης, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο υποστήριξε πως η Γερμανία έχει ένα τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα το οποίο πρέπει να μειώσει μέσω της αύξησης της εγχώριας ζήτησης ώστε να βοηθήσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και ιδίως όσες πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

«Όπως ακριβώς οι χώρες με μεγάλα ελλείμματα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να βελτιώσουν τη δημοσιονομική τους κατάσταση, έτσι και οι λεγόμενες χώρες με πλεονάσματα πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες απέναντι στην Ευρωζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ροθ και συνέχισε «μέσα από έναν σύστημα που κρατά χαμηλούς τους μισθούς δημιουργούμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη».

Τον Νοέμβριο του 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια εις βάθος έρευνα για το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας καθώς σύμφωνα με το παράγωγο δίκαιο της Ε.Ε (six pack), αν μια χώρα ξεπερνά το όριο του 6% στο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ποσοστό που έχει τεθεί ως στόχος ώστε να διασφαλίζεται η «εύρυθμη λειτουργία της νομισματικής ένωσης» ενδέχεται να υποστεί τις ίδιες κυρώσεις με μια χώρα με υψηλό έλλειμμα. Ήτοι πρόστιμο από το Δικαστήριο της Ε.Ε που ενδέχεται να φθάνει μέχρι το 0,5% του ΑΕΠ ανά έτος.

Τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποστήριζαν πως το πλεόνασμα της Γερμανίας δεν αφορά την Ευρωζώνη, αλλά τρίτες χώρες.
Τώρα και για πρώτη φορά, ανώτατο στέλεχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης καλεί τη Γερμανία να αναλάβει τις ευθύνες της, ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε. και να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, μέσω της αύξησης των μισθών, ώστε να βοηθήσει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. «Η Γερμανία έχει την ευθύνη και πρέπει να κάνει περισσότερα για να μειωθούν οι ανισορροπίες εντός της Ευρωζώνης» δήλωσε ο υφυπουργός εξωτερικών της Γερμανίας.

ΑΥΡΙΟ... ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Είναι αλήθεια ότι από τις... 21 Νοεμβρίου 2013 οι διαπραγματεύσεις με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ διεξάγονται εξ αποστάσεως, και μόλις δύο φορές στο ενδιάμεσο διάστημα χρειάστηκε χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας να έλθουν στην Αθήνα, την... πρώτη φορά για θέματα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη δεύτερη φορά για να λάβουν δεδομένα για το πρωτογενές πλεόνασμα 2013.
O στόχος της κυβέρνησης είναι οι συζητήσεις με τους...κκ Ματθίας Μορς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) να ολοκληρωθούν μέχρι το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, ωστόσο στελέχη με γνώση των διαπραγματεύσεων θεωρούν πιο πιθανόν να μεσολαβήσουν δύο κρίσιμες φάσεις πριν η Ελλάδα λάβει την διπλή δόσητων 8,8 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη, με την οποία θα εξυπηρετήσει τα ελληνικά ομόλογα αξίας 9,2 δισ. ευρώ που ωριμάζουν τον Μάιο. Η πρώτη φάση θα αφορά στο διάστημα μέχρι τις 10 Μαρτίου, οπότε η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει με την τρόικα στην αξιολόγηση του προγράμματος και θα συμφωνήσουν στο τι πρέπει να γίνει, προκείμενου να έλθουν σε συμφωνία και να επικαιροποιήσουν το κείμενο του Μνημονίου. Η συμφωνία αυτή θα παρουσιασθεί στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου και εκεί το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να θέσει στην Ελλάδα τα... "προαπαιτούμενα" στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να λάβει εντός του Απριλίου τη κρίσιμη διπλή δόση.
Η δεύτερη φάση συνδέεται με το Eurogroup που θα διεξαχθεί στην Αθηνά την 1η Απριλίου, η οποία είναι η ημερομηνία ορόσημο για την τελική απόφαση εκταμίευσης της δόσης. Mε την προϋπόθεση πως στο 20ημερο 10 Μαρτίου – 1η Απριλίου η Ελλάδα θα εναρμονισθεί με τις υποδείξεις της τρόικας τα μέλη του Eurogroup θα δώσουν το «πράσινο φως» για να εκταμιευθούν τα 3,1 δισ. ευρώ που σχετίζονται με την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου 2013 και τα 5,7 δισ. ευρώ που αφορούν στην αξιολόγηση του πρώτου τριμήνου του 2014.
Στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα.... με την τρόικα το βάρος δεν θα πέσει στο δημοσιονομικό κενό και στα μέτρα που θα απαιτηθούν προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014, αλλά στην... «εργαλειοθήκη» που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ για ...την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στους φόρους υπέρ τρίτων, στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στο κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στις αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα.
Πάντως οι πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχει ...διάχυτη αισιοδοξία στην κυβέρνηση αφού έχουμε μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα ενώ πολλά έχουν προσυμφωνηθεί...και όλα θα προχωρήσουν "κανονικά και με συμφωνία" σύμφωνα με ...κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΚΟ...

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΡΙΣΕΛΙΔΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...
Αυστηροποίηση και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και σύσταση μητρώου για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες,,,,
ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Τέντες απέστειλε προχθές τρισέλιδη επιστολή στον κ. Βενιζέλο στην οποία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΚΟ και ζητά συνάντηση, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις επί του θέματος, αλλά και να διατυπώσει σχετικές προτάσεις ο Εθνικός Συντονιστής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τέντες, στην εκπνοή του περασμένου έτους, είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.
Μοναδικό θέμα της συνάντησης αυτής ήταν το καθεστώς που επικρατεί στις ΜΚΟ στη χώρα μας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ΜΚΟ στην Ελλάδα  εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 1.500.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες υπηρεσιακοί παράγοντες της ομάδας του κ. Τέντε πραγματοποίησαν έρευνα ως προς την ιστορική διαδρομή των ΜΚΟ στην Ελλάδα. Από την έρευνα αυτή  διαπιστώθηκε  ότι σε ορισμένες ΜΚΟ σημειώνεται ύποπτη δράση σε ευαίσθητους τομείς.
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι είναι νεφελώδες το καθεστώς λειτουργίας των ΜΚΟ, χωρίς να είναι σαφείς οι σκοποί και δράση τους.
Επισημάνθηκε, ακόμη ότι είναι ανέφικτη η παντελής κατάργησή τους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Για το σκοπό αυτό ο κ. Τέντες προτείνει στην επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να συσταθεί μητρώο ΜΚΟ, προκειμένου να μπορούν να εκλεχθούν οι σκοποί τους και οι δράση τους.
Τέλος, προτείνει τη σύνταξη νομοσχεδίου στο οποίο θα αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ΜΚΟ, ενώ θα  περιγράφονται με σαφήνεια και κάθε λεπτομέρεια οι προϋποθέσεις σύστασης τους.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ...ΟΧΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο... ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΟ CNBC

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό  Fimotro,
"Μια περαιτέρω, περιορισμένου ύψους, βοήθεια προς την Ελλάδα στα τέλη του 2014, όταν λήξει το υφιστάμενο πακέτο βοήθειας και υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει εκπληρώσει τους δανειακούς όρους, δεν... θα περιλαμβάνει ένα νέο κούρεμα χρέους", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο (εδώ) CNBC.
Ξεκαθάρισε ότι "δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα", τονίζοντας ότι το PSI "ήταν μια έκτακτη περίπτωση και δεν θα επαναληφθεί".
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη ευρωζώνη, βρίσκεται στο... σωστό δρόμο οικονομικής ανάκαμψης.
Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι "η ανάπτυξη, για την οποία γίνεται λόγος, είναι μεν μετριοπαθής, αλλά καλύτερη από την ύφεση", υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, να συνεχίσουν να εφαρμόζουν δομικές μεταρρυθμίσεις.

Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα το πάρουν - Σενάριο για μόνιμη επιστροφή

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Αστυνομικοί, λιμενικοί, στρατιωτικοί και συνταξιούχοι που παίρνουν από 1.000 ευρώ και κάτω θα είναι οι τυχεροί του φετινού Πάσχα που θα πάρουν δώρο 200 με 300 ευρώ.
Συζητείται επίσης μια έκτακτη ενίσχυση για τους δικαστικούς και για κλιμακωτή καταβολή έκτακτου επιδόματος και σε συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 1.000 ευρώ. Η κυβερνητική απόφαση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως αλλά θεωρείται δεδομένη και αφορά τη διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως επιτρέπει το μνημόνιο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει δική του πρόταση για διαχείριση του πλεονάσματος από την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να στηριχθούν οι ασθενέστεροι, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας. Πίεση ασκείται από το ΠΑΣΟΚ και για την οικονομική ενίσχυση των ανέργων.
Τα κυβερνητικά σχέδια αναμένεται να συζητηθούν με την Τρόικα που επιστρέφει τις επόμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, για τον πρωθυπουργό είναι αδιαπραγμάτευτη η αξιοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος για την ενίσχυση πολιτών που δοκιμάστηκαν από την κρίση. Κατά τις ίδιες διαρροές είναι αποφασισμένος να φτάσει ακόμη και σε ρήξη, αν χρειαστεί.Υπό συζήτηση είναι, εξάλλου, η ανακοίνωση της μόνιμης επιστροφής του δώρου Πάσχα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, με σκοπό να επεκτείνεται διαρκώς προς όλο και μεγαλύτερες κατηγορίες πολιτών.

Οι αρχαίοι Έλληνες για τον ρατσισμό

Η πατρίδα δεν υπάρχει από τη φύση, όπως δεν υπάρχει από τη φύση σπίτι, αγρός, χαλκουργείο ή ιατρείο. Αντίθετα, καθένα απ’ αυτά γίνεται, ή μάλλον ονομάζεται, αναφορικά προς αυτόν που μένει εκεί και τα χρησιμοποιεί. – Αρίστων Δεν είμαι ούτε Αθηναίος ούτε Έλληνας, αλλά πολίτης του κόσμου. – Σωκράτης
Βλέπεις τον χωρίς όρια αιθέρα επάνω, που κρατά τη Γη μέσα στην απαλή του αγκαλιά; Αυτά είναι τα σύνορα της πατρίδας μας, και εδώ κανείς δεν είναι ούτε εξόριστος ούτε ξένος ούτε αλλοδαπός. Εδώ είναι ίδια η φωτιά, το νερό και ο αέρας. Ίδιοι είναι οι άρχοντες και οι διοικητές και οι πρυτάνεις, ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Αυγερινός. Ίδιοι είναι οι νόμοι για όλους, και προέρχονται από το ίδιο πρόσταγμα και την ίδια αρχή, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις Πλειάδες, τον Αρκτούρο, τις εποχές της σποράς και της φύτευσης. Και ένας είναι ο βασιλιάς και κύριος, ο Θεός, που κρατά την αρχή και το μέσον και το τέλος του παντός. Τον ακολουθεί η Δικαιοσύνη, που είναι τιμωρός όσων υπολείπονται του θείου νόμου. Αυτή τη Δικαιοσύνη είναι η φύση μας να τηρούμε όλοι οι άνθρωποι προς όλους τους ανθρώπους σαν να είναι συμπολίτες μας – ΠλούταρχοςΓια τον σοφό άνθρωπο όλη η γη είναι βατή, προσβάσιμη. Γιατί της αγαθής ψυχής πατρίδα είναι ο κόσμος όλος -Δημόκριτος

Τα 25 είδη επιχειρήσεων που αδειοδοτούνται με απλή γνωστοποίηση

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014


Με απλή γνωστοποίηση στον δήμο αδειοδοτούνται 25 είδη επιχειρήσεων που θεωρούνται χαμηλής επικινδυνότητας με βάση υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου ξεκίνησε πιλοτικά πριν από λίγες εβδομάδες και οι διαδικασίες αναμένεται να απλοποιηθούν ακόμη περισσότερο, όταν ψηφισθεί και τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος-πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ο οποίος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες εφαρμόζεται το νέο, απλουστευμένο μοντέλο αδειοδότησης είναι οι ακόλουθες:
Τα είδη των επιχειρήσεων που αδειοδοτούνται με απλή γνωστοποίηση

Οπωροπωλείο
Κρεοπωλείο
Παντοπωλείο
Πτηνοπωλείο
Αυγοπωλείο
Ιχθυοπωλείο
Γαλακτοπωλείο
Πρατήριο κατεψυγμένων προϊόντων
Καφεκοπτείο
Πρατήριο ελαίων και λιπών
Πρατήριο γάλακτος & ειδών ζαχαροπλαστικής
Αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής
Πρατήριο άρτου
Πρατήριο έτοιμου φαγητού
Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων
Κάβα εμφιαλωμένων ποτών
Κατάστημα διάθεσης προϊόντων αλλαντοποιίας και τυροκομίας
Πώληση τυποποιημένων παγωτών, αναψυκτικών, ποτών, ειδών σοκολατοποιίας, μπισκοτοποιίας κλπ σε εμπορικά καταστήματα
Πώληση παγωτού ή καφέ από αυτόματες μηχανές που δραστηριοποιούνται σε εμπορικά καταστήματα ή σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών
Κομμωτήριο
Κουρείο
Κατάστημα περιποίησης χεριών-ποδιών
Εργαστήριο δερματοστιξίας (τατουάζ)
Γυμναστήριο
Αθλητική σχολή
Με απλουστευμένο τρόπο, δηλαδή με απλή γνωστοποίηση στον δήμο, θα υλοποιούνται και άλλες ενέργειες που σχετίζονται με την επιχείρηση όπως η λειτουργία της από νέο πρόσωπο, η αλλαγή επωνυμίας, η αλλαγή νομικής μορφής (εφόσον δεν αλλάζει ο ΑΦΜ), ακόμη και η προσθήκη νέας δραστηριότητας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαγορεύεται ρητά από τον νόμο.
Με το σύστημα γνωστοποίησης παύουν να ισχύουν η υποβολή φακέλου δικαιολογητικών, η επεξεργασία δεδομένων και οποιοσδήποτε εκ των προτέρων έλεγχος από τη διοικητική αρχή στην οποία υποβάλλεται η δήλωση του ενδιαφερομένου, η έκδοση οποιασδήποτε διοικητικής πράξης και αντιστοίχως η ανάκληση διοικητικής πράξης σε περιπτώσεις εντοπισμού από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στοιχείων που συνιστούν λόγο διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.
Οι έλεγχοι θα γίνονται εκ των υστέρων και θα είναι δειγματοληπτικοί, σε ποσοστό 20% υποχρεωτικά επί των γνωστοποιήσεων που έχουν υποβληθεί.

Το παιδί-μαχητής του Κιέβου

Το παιδί-μαχητής του Κιέβου
Όταν τα πιστεύω και τα ιδανικά δεν γνωρίζουν ηλικία
Η εικόνα του σοκάρει και προβληματίζει. Φορώντας κράνος, επιγονατίδες και με πέτρες στο χέρι ο μικρός που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Reuters δεν φαίνεται να νιώθει κανένα φόβο.
Με φόντο τις αναταραχές στο Κίεβο, που πέρασε μια νύχτα αίματος αφού οι διαδηλώσεις κόστισαν τη ζωή 21 ανθρώπων, ο μικρός μαχητής δείχνει έτοιμος να υπερασπιστεί τα αιτήματα των χιλιάδων Ουκρανών, οι οποίοι έχουν βγει στους δρόμους, μετά την άρνηση του προέδρου τους Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ε.Ε.
Βλέμμα αγέρωχο, που δεν θυμίζει καθόλου την αθωότητα της ηλικίας του, το παιδί, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, αναμειγνύεται με τους χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Κιέβου που μυρίζει μπαρούτι.

'YΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜAΡΤΩΛΗ ΜΚΟ''...

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

«Πολιτικές ευθύνες» εντοπίζει στην υπόθεση της «αμαρτωλής» ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» ο κ. Δημήτρης Παπαδημούληςζητώντας...
έρευνα σε βάθος 15ετίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής είπε «το σκάνδαλο για την αποναρκοθέτηση αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του κράτους. Αυτά τα 9 εκατ. ευρώ αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Συμφωνώ με τον κ. Βενιζέλο ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, μόνο που ο κ Βενιζέλος με νεότερη δήλωση είπε ότι οι ευθύνες αυτές δεν ανήκουν ούτε στον Γιώργο Παπανδρέου ούτε στον Κώστα Σημίτη. Άρα σε ποιόν ανήκουν; Στον Χατζηπετρή»;
Ο κύριος Παπαδημούλης καταλήγοντας, πρόσθεσε «πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Εμείς λέμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ζητάμε να γίνει έρευνα σε βάθος 15ετίας».

TO MEΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν αγρότες από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και παραγωγοί των... 
λαϊκών αγορών. Οι αγρότες αναμένουν αυξημένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, όχι μόνο από τον αγροτικό κόσμο, αλλά και από εργαζόμενους σε άλλους τομείς.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι. Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να κατέβουν γύρω στα 30 λεωφορεία».
Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο θα συμμετάσχουν την Τετάρτη και την Πέμπτη στα αγροτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Από τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και την Άρτα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί λεωφορεία με προορισμό το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Άρτας, αναφέρεται: «Δυναμώνουμε τη λαϊκή πίεση προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, καλούμε τους συναδέλφους που δεν ήρθαν μαζί μας από την αρχή, να δυναμώσουν, να έρθουν τώρα μαζί μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στην Αθήνα, που οργανώνουν τα μπλόκα επιβίωσης της αγροτιάς».
Μάλιστα, οι αγρότες αφήνουν να εννοηθεί ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά το συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Τα αιτήματα των αγροτών

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Επίσης, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας μέχρι και τον κόμβο της Βιοκαρπέτ, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές:

Προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Προς Αθήνα: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα- Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας- Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Νερό και Φυσικό αέριο η «προίκα» της συμφωνίας για το Κυπριακό

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Του Χρήστου Α. Καπούτση
Το νερό που θα έρθει από την Τουρκία, αλλά και το φυσικό αέριο και τοπετρέλαιο που βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι ισχυρές προωθητικές δυνάμεις, για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου.
Σχεδιάζεται η κατασκευή διπλού αγωγού, που θα προχωράει παράλληλα με τη διαδικασία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου.
Ο ένας αγωγός θα μεταφέρει νερό από την Τουρκία στην Κύπρο. Και ο άλλος, το Κυπριακό και Ισραηλινό φυσικό αέριο στην Τουρκία, με προορισμό την Ε.Ε. Η κατασκευή αυτών των αγωγών, θα είναι και η «προίκα» που θα συνοδεύει την συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού.
Η αμερικανική διπλωματία, έχει ενθαρρύνει την Τουρκία να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού σχεδίου σε σχέση με την Κύπρο, που είναι αυτό της μεταφοράς νερού από το Αναμούρι της Τουρκίας στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο. Το νερό που πηγάζει από την Τουρκία, θα μεταφέρεται σαν εμπόρευμα στην κατεχόμενη Β. Κύπρο μέσω του θαλάσσιου αγωγού. Είναι ένας τρόπος για να λυθεί οριστικά το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η ΚΥΠΡΟΣ.
Επίσης, η επίλυση του Κυπριακού, σχετίζεται και με την αξιοποίηση και μεταφορά του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου. Παράγοντας-«κλειδί» παραμένει πάντοτε ο ιδιωτικός τομέας και πιο συγκεκριμένα οι πολυεθνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.
Το κρίσιμο ζήτημα για την ελληνική και την κυπριακή διπλωματία είναι το εξής: Αν θα προτιμηθεί η εκδοχή της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού που θα ξεκινά από το Ισραήλ και θα καταλήγει στην Τουρκία, ή αν η εξαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου θα γίνει μέσω της Κύπρου και του σταθμού αποθήκευσης φυσικού αερίου σε υγροποιημένη μορφή (LNG) στον Βασιλικό; Σύμφωνα με πληροφορίες και αρκετά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι η αμερικανική διπλωματία προκρίνει τη μεταφορά του φυσικού αερίου (ΚΥΠΡΟΥ- ΙΣΡΑΗΛ) μέσω Τουρκίας στην Ε.Ε..
Ωστόσο, η λύση του Κυπριακού, δεν σχετίζεται μόνο με το νερό και τη ενέργεια, αλλά και με τις κυοφορούμενες γεωπολιτικές εξελίξεις.
Παράλληλα με τη δρομολογημένη επίλυση του Κυπριακό, κρίσιμη είναι και η αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, που προωθεί επιμόνως η αμερικανική διπλωματία. Διότι, αν υπάρξει αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, επιλυθεί το Κυπριακό με τη δημιουργία του νέου Κυπριακού κράτους και ως επακόλουθο έχουμε και εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τότε, διαμορφώνεται ένας ισχυρός και σταθεροποιητικός άξονας στην Αν. Μεσόγειο, που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και το Ισραήλ. Θα προκύψει, μια ασφαλής γεωγραφική περιοχή, χωρίς διακρατικές εντάσεις, κατάλληλη για την ανεμπόδιστη εξόρυξη και τη μεταφορά των ενεργειακών πόρων , όπως επιθυμούν οι αμερικανό- ισραηλινές και άλλες εταιρίες , που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις στους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή.
Στην περίπτωση αυτή η Κύπρος θα είναι τμήμα μιας υποδιαμόρφωση ζώνης, αμερικανό-ισραηλινής και τουρκικής επιρροής στην Ανατολική Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια περιοχή, όπου εκ των πραγμάτων θα είναι πολιτικό-διπλωματικό και ενεργειακό άβατο, για τη Ρωσία. Και η προοπτική αυτή είναι που δημιουργεί «σκιές» στις προσπάθειες αναβάθμισης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων.
Τα δυνητικά εμπόδια στην υλοποίηση των Στρατηγικών σχεδίων των ΗΠΑ στην Α. Μεσόγειο είναι δύο: το πρώτο, είναι το απρόβλεπτο αποτέλεσμα των Δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, που είτε θα επικυρώσουν , είτε θα ακυρώσουν την όποια συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν οι ενδοκοινοτικές συνομιλίες. Και το δεύτερο, είναι οι ενστάσεις του Ισραήλ, να αναγνωρίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Τουρκία, αφού από την Τουρκία θα περνάνε οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και από την Τουρκία θα ξεκινά ο αγωγός μεταφοράς νερού στην Κύπρου καταρχήν, ίσως και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Υπενθυμίζω ότι το νερό στην Μ. Ανατολή είναι πιο πολύτιμο και για αυτό και πιο ακριβό, από το πετρέλαιο και η Τουρκία διαθέτει άφθονο νερό!!
Είναι σαφές, ότι επίλυση του Κυπριακού και η μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Αν. Μεσογείου μέσω της Τουρκίας στην Ε.Ε., θα αναβαθμίσει συνολικά το ρόλο της Τουρκίας σε μια περιοχή μεγάλης Στρατηγικής αξίας. Και ακόμη, αναδεικνύεται ο Στρατηγικός ρόλος της Κύπρου, λόγω των υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων, αλλά και λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Το δύσκολο, για την αμερικανική διπλωματία θα είναι, η εξισορρόπηση ισχύος και επιρροής, μεταξύ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και ΙΣΡΑΗΛ. Και το ακόμη πιο δύσκολο για τους αμερικανούς, είναι να αγνοήσουν τα συμφέροντα της ΡΩΣΊΑΣ στην Αν. Μεσόγειο…
Πάντως, η ανακάλυψη της τεράστιας στρατηγικής αξίας της Κύπρου, δεν είναι «έργο» αυτού ή του περασμένου αιώνα, αλλά των Αθηναίων πριν από 2.500 χρόνια.
(Ο ΚΙΜΩΝ ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ, εκεί στα 450 π.χ., εκτιμώντας την Στρατηγική αξία τη Κύπρου , έπλευσε με τις αθηναϊκές τριήρεις για να απελευθερώσει την ελληνική τότε Κύπρο από τους Πέρσες και τους Φοίνικες. Την πρώτη μέρα της μάχης πέθανε ο ΚΙΜΩΝ. Ο θάνατός του κρατήθηκε μυστικός. Οι αθηναίοι απελευθέρωσαν το νησί και η νίκη αποδόθηκε στον νεκρό ΚΙΜΩΝΑ με την ιστορική φράση «ΚΙΜΩΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ που και νεκρός ενίκα».)
Συμπερασματικά: Εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια γίνονται προσπάθειες να λυθεί το κυπριακό, αλλά χωρίς θετικά αποτελέσματα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι, τώρα, είναι οι συνθήκες πιο ώριμες και η οριστική λύση του Κυπριακού, είναι πλέον, πολύ κοντά. Φυσικά το ερώτημα είναι, ποια θα είναι αυτή η λύση που μεθοδεύεται;

Λύση του Κυπριακού, βιώσιμη και λειτουργική, είναι δυνατόν να προκύψει στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής , ομοσπονδίας, ως μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο νέο Κυπριακό κράτος, μπορεί να εγκατασταθεί ένα Πολιτειακό καθεστώς, που θα εξασφαλίζει τη δημιουργική συμβίωση των δυο κοινοτήτων, με πολιτική ισότητα με όρους ομοσπονδίας στη βάση του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η δημιουργία ενιαίου ΚΡΑΤΟΥΣ, που θα είναι κράτος Δημοκρατικό, όπου θα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Μια ενιαία Κύπρος, ένα κράτος χωρίς φραγμούς και διαχωριστικές γραμμές, χωρίς διχοτομικές πολιτικές, χωρίς διακρίσεις για ΟΛΟΥΣ τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου και χωρίς στρατεύματα κατοχής. Και κυρίως, χωρίς τα επεμβατικά δικαιώματα των τρίτων εγγυητριών κρατών (Ελλάδας-Τουρκίας -Βρετανίας). Στο περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας, θα πρέπει να περιλαμβάνεται ως όρος «εκ των ων ουκ άνευ» ( απολύτως απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση), η καθολική αναγνώριση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ της, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των πόρων που βρίσκονται εντός αυτής. Τα δικαιώματα αυτά θα μεταβιβαστούν στο νέο Κυπριακό Κράτος. Εννοείται ότι, δεν αποτελεί Δίκαιη λύση του Κυπριακού, η ίδρυση του νέου κράτους της Κύπρου , όχι ως μετεξέλιξη του υπάρχοντος κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια ομοσπονδία, αλλά ως η εξ υπαρχής ένωση σε μια συνομοσπονδία δύο ισότιμων κρατών, του ελληνοκυπριακού και του τουρκοκυπριακού.

300 ΕΚΑΤ. ΝΕΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ

H κατάργηση των τελών περιαγωγής από το 2016, που έχει προτείνει η Κομισιόν στα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αυξήσει κατά 300 εκατ. άτομα τον αριθμό των χρηστών κινητής τηλεφωνίας... 
μεταξύ των ατόμων που ταξιδεύουν στο εσωτερικό της επικράτειας της ΕΕ, όπως αναφέρεται σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 28.000 πολίτες σε όλα τα κράτη μέλη, το 94% των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν έξω από τη χώρα τους περιορίζουν τη χρήση υπηρεσιών όπως το Facebook, λόγω του υψηλού κόστους της περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών χάνουν μια αγορά περίπου 300 εκατομμυρίων χρηστών, λόγω των σημερινών στρατηγικών τιμολόγησης, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών.
«Έχω ειλικρινά μείνει έκπληκτη από αυτά τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να καταργήσουμε τα τέλη περιαγωγής», δήλωσε η αρμόδια αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους, προσθέτοντας ότι δεν μιλάμε απλώς για πόλεμο μεταξύ ταξιδιωτών και εταιρειών τηλεπικοινωνιών, αλλά εκατομμύρια επιχειρήσεις επιβαρύνονται με επιπλέον δαπάνες λόγω της περιαγωγής, και παράλληλα άλλες εταιρείες, όπως αυτές που δημιουργούν εφαρμογές, χάνουν επίσης έσοδα. «Η περιαγωγή είναι μια ανωμαλία στην εσωτερική αγορά – είναι οικονομικός παραλογισμός», κατέληξε.
Η έρευνα δείχνει ότι το 28% των ταξιδιωτών στην ΕΕ απενεργοποιούν το κινητό τους όταν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα. Μόνο το 8% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν το κινητό τους στο εξωτερικό όπως και στη χώρα τους. Οι 3 στους 10 χρήστες δεν τηλεφωνούν ποτέ όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα. Οριακά περισσότεροι χρήστες προτιμούν να στέλνουν γραπτά μηνύματα αντί να τηλεφωνούν όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι 2 στους 10 στέλνουν μηνύματα από το εξωτερικό με τον ίδιο τρόπο όπως όταν βρίσκονται στη χώρα τους. Η έρευνα δείχνει ότι το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών δεν στέλνουν ποτέ μηνύματα όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Το 47% των ερωτηθέντων δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε άλλη χώρα της ΕΕ. Μόνον ένας στους 10 θα χρησιμοποιούσε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με τον ίδιο τρόπο όπως στη χώρα του, και μόνο 1 στους 20 θα χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως και στη χώρα του.
Η νομοθετική πρόταση της Επιτροπής «Συνδεδεμένη Ήπειρος» ζητά από τα νομοθετικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) την επίτευξη μιας ενιαίας αγοράς για τις κλήσεις και τη χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών. Στόχος είναι να επιτευχθεί ένας συνδυασμός κανονιστικών υποχρεώσεων και κινήτρων για την αγορά, που θα ωθήσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να επεκτείνουν τα εγχώρια προγράμματά τους, ώστε το αργότερο από τον Ιούλιο 2016 οι πελάτες τους να μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους σε όλη την Ένωση με τις τιμές που ισχύουν στη χώρα τους («περιαγωγή σαν στο σπίτι σας»).
Σύμφωνα με τους κανόνες που εγκρίθηκαν το 2012, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης το δικαίωμα, από τον Ιούλιο 2014, να εγκαταλείπουν τον εθνικό τους πάροχο όταν ταξιδεύουν και να αγοράζουν φθηνότερες υπηρεσίες περιαγωγής από τοπικό πάροχο στη χώρα που επισκέπτονται, ή από ανταγωνιστή πάροχο περιαγωγής στη χώρα τους, δίχως να χρειάζεται αλλαγή κάρτας SIM.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός πραγματικού ευρωπαϊκού χώρου επικοινωνιών, με τη σταδιακή κατάργηση και την εξάλειψη των διαφορών στις τιμές για εγχώριες κλήσεις, κλήσεις στο εσωτερικό της Ένωσης καθώς και κλήσεις περιαγωγής.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πρόβλημα της περιαγωγής ήταν ακόμη μεγαλύτερο πριν από το 2008, όταν η ΕΕ επέβαλε ανώτατες τιμές. Έκτοτε, οι καταναλωτές διαπίστωσαν 80% μείωση στις τιμές λιανικής για κλήσεις και SMS και μέχρι και 91% μείωση στις τιμές περιαγωγής δεδομένων.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog