Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Προειδοποίηση ΟΗΕ για το κλίμα

SHARE
Αποφασιστική δράση απαιτεί η κλιματική αλλαγή και οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από αυτή, αφού αναμένεται να επιφέρει «βαθιά αναστάτωση», στο μέλλον της ανθρωπότητας, υπογραμμίζει ο ΟΗΕ σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).
Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να εμποδίσει την ανθρώπινη ανάπτυξη και ότι αυτή συνιστά μείζονα δοκιμασία για την ανθρώπινη κοινότητα. «Είμαστε αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις, που σχετίζονται με τα αποθέματα νερού, την υποβάθμιση των χερσαίων εκτάσεων, την κλιματική αλλαγή και τη γενικευμένη εξαφάνιση της βιοποικιλότητας και των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων», υπογραμμίζεται στην έκθεση. «Αυτές οι προκλήσεις εγείρουν καινούργια εμπόδια στην προώθηση της ανάπτυξης και την πρόοδο της ανθρώπινης ανάπτυξης. Αρκεί μία κακοδιαχείριση των φυσικών πόρων για να υποχρεώσει το περιβάλλον τους φτωχούς να καταβάλουν το μεγαλύτερο τίμημα».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: