Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΕ ESM ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ...

SHARE
Επιστολή προς τα μέλη της διοίκησης του ESM, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, μέσω της οποίας ζητά να εξεταστούν...
οι ελληνικές προτάσεις, απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup και επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του ESM, Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Ο κ. Ντάισελμπλουμ ζητά από τα μέλη της διοίκησης του ESM να εξετάσουν κατά πόσο οι ελληνικές προτάσεις μπορούν να προκαλέσουν κινδύνους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης, να εξετάσουν σε συνεργασία με το ΔΝΤ, εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και τέλος να εξετάσουν τις πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης Eurogroup για να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα, αργότερα εντός της ημέρας. Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, αργότερα σήμερα, με στόχο την αξιολόγηση του ελληνικού αιτήματος στον ESM και τη χάραξη των επόμενων βημάτων.

Την ίδια ώρα, πηγή της Ευρωζώνης στη βελγική πρωτεύουσα την οποία επικαλείται η DW, ο κ. Ντάισελμπλουμ σχεδιάζει να επισπεύσει τη συνεδρίαση του Εurogroup κατά μια μέρα, ώστε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, αντί για το Σάββατο.

Στην επιστολή του ο κύριος Ντάισελμπλουμ τονίζει:

«Αγαπητέ Επίτροπε,
Αγαπητέ πρόεδρε,

Στις 8 Ιουλίου η Ελληνική Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα για στήριξη από τον ESM, η οποία θα έρθει υπό τη μορφή δανείου.

Μετά την λήψη του προαναφερόμενου αιτήματος και σε εκτέλεση του Άρθρου 13 (1) της Συνθήκης του ESM και σε σύνδεση με το Άρθρο 2 του Οδηγού Παροχής Δανείων του μηχανισμού, αναθέτω, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM, στην Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ τα ακόλουθα:

α. Αξιολόγηση της ύπαρξης ρίσκου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης ως συνόλου ή των κρατών-μελών της,
β. Αξιολόγηση, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, του κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι βιώσιμο και
γ. Αξιολόγηση των πραγματικών ή πιθανών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Βάσει του Άρθρου 13 (1) της Συνθήκης του ESM, αυτές οι αξιολογήσεις σε συνδυασμό με το προαναφερθέν αίτημα και την πρόταση του γενικού διευθυντή του ESM, βάσει του Άρθρου 2, θα αποτελέσουν τη βάση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ESM για το κατά πόσο θα προσφέρουν στήριξη στην Ελληνική Δημοκρατία, υπό μορφή δανείου.

Μετά τιμής,
Γερούν Ντάισελμπλουμ
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM»
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: