Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ : ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ...

SHARE
Ρίσκο για τις οικονομίες σε Ιταλία και ΗΠΑ αποτελεί η κρίση στην Ελλάδα αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ που εξετάζει ...
τις επιπτώσεις.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν είχαν υποστηρίξει ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.
Ωστόσο η έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας σημειώνει ότι «αν δεν αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών». Υπογραμμίζει όμως ότι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος.
Επίσης σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί ένα ρίσκο για τις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος της οποίας έως σήμερα είναι μικρός. Ωστόσο, αναφέρει πως αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, ενδέχεται να πλήξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και να υπονομεύσει και την πορεία της αμερικάνικης ανάκαμψη.
Επίσης η ετήσια έκθεσή του το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) ότι δεν πρέπει να προχωρήσει στην αύξηση επιτοκίων μέσα το 2015 πριν δει ξεκάθαρα σημάδια ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, ομολογώντας πως η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: