Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...

SHARE

Δια νόμου απαγορεύεται πλέον στη Γαλλία να πετούν τα σούπερ μάρκετ τα απούλητα προϊόντα τους. Τα καταστήματα...
υποχρεούνται πλέον να δωρίζουν τα είδη διατροφής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τράπεζες τροφίμων, αντί να τα καταστρέφουν ρίχνοντας πάνω τους χλωρίνη και να τα μεταφέρουν σε χωματερές, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Ο καινούργιος νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γαλλική γερουσία την Τετάρτη, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο βουλευτής Arash Derambarsh. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το πρωτοποριακό αυτό νομοσχέδιο ισχύει για όλα τα σούπερ μάρκετ με μέγεθος 400 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Σε περίπτωση παράβασης του νόμου, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και τα 75.000 ευρώ ή ακόμα και ποινές φυλάκισης που αγγίζουν τα δύο χρόνια. «Το πιο σημαντικό όφελος από τον καινούργιο νόμο είναι το γεγονός ότι, υποχρεώνοντας τα σούπερ μάρκετ να συνάψουν συμφωνίες με φιλανθρωπικά ιδρύματα, η ποιότητα και η ποσότητα των τροφίμων που λαμβάνουμε και διανέμουμε θα αυξηθεί σημαντικά», είπε στην εφημερίδα Guardian o Jacques Bailet από το Banques Alimentaires, ένα δίκτυο Τραπεζών Τροφίμων.

«Μέχρι σήμερα είχαμε σημαντικές ελλείψεις σε κρέας, φρούτα και λαχανικά. Με το νέο νομοσχέδιο ελπίζουμε πως θα καλύψουμε αυτά τα κενά», επισήμανε, τονίζοντας ότι επιτέλους υπάρχει μια πραγματικά χρήσιμη και αξιόπιστη πηγή ποιοτικών προϊόντων για τα συγκεκριμένα ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος βουλευτής Arash Derambarsh πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη θέσπιση πανευρωπαϊκού νόμου που θα απαγορεύει στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα απώλητα προϊόντα τους. «Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσω από τον πρόεδρο Ολάντ να ασκήσει πίεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να επεκταθεί ο νόμος σε όλοκληρη την ΕΕ», αναφέρει ο ιδεαλιστής βουλευτής, τονίζοντας πως «η μάχη κατά της σπατάλης φαγητού μόλις ξεκίνησε».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: