Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

SUDDEUTSCHE ZEITUNG: ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ'' ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

SHARE

SUDDEUTSCHE ZEITUNG: ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ'' ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

«Όπως όλα δείχνουν, την Ευρώπη περιμένει άλλο ένα ελληνικό καλοκαίρι», γράφει...
η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και προσθέτει: «και το χειρότερο είναι ότι η οικονομική κατάσταση στηνΕλλάδα δεν βελτιώνεται. Οι επενδυτές αποφεύγουν τη χώρα. Διότι ποιος από τους επίδοξους επενδυτές ξέρει αν η κυβέρνηση αυξήσει ξαφνικά την επόμενη μέρα τους φόρους επειδή το απαιτούν οι δανειστές; Σε αυτό προστίθενται και τα ασφυκτικά capital controls, το προβληματικό τραπεζικό σύστημα και κατά συνέπεια η απουσία εμπιστοσύνης από τους Έλληνες καταθέτες».

Μια από τις προτεραιότητες του τρίτου ελληνικού προγράμματος είναι η επιστροφή των επενδύσεων στην Ελλάδα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. «Ο στόχος αυτός ωστόσο δεν επιτυγχάνεται. Ή όπως λέει εύστοχα αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, "η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη"».

Από την πλευρά του το ΔΝΤ έχει έχει καθοριστικό ρόλο και λόγο στο πως θα μπορούσαν να επιλυθούν τα δραματικά προβλήματα της Ελλάδας, υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung στο άρθρο της με τίτλο «Η κρίση σε διαρκή επανάληψη».



«Οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί λόγω διαφωνίας για τις περικοπές 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα συνεχιστούν μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 22 Απριλίου. Οι αξιωματούχοι στο Βερολίνο έχουν σημειώσει ήδη τη μέρα αυτή στα ημερολόγιά τους ως "Ημέρα της Μαρμότας". Υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Βερολίνο δηλώνει σχετικά: "Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την 22η Απριλίου για συζήτηση. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία στην Αθήνα» γράφει η γερμανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Η  πρόταση αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς. Τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες...».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: