Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΟΟΣΑ: ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

SHARE
Υψηλό ποσοστό φορολογίας ακόμη και στα χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια, κατέγραψε. ..
η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 2015, το 39,3% του εισοδήματος ενός μέσου μισθωτού, κατέληξε σε φόρους, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ήταν το βάρος, σε ποσοστό, που κλήθηκαν να σηκώσουν οι υψηλότεροι μισθοί. Οι επιβαρύνσεις αφορούν τόσο την μέση φορολογία εισοδήματος, όσο και των ασφαλιστικών εισφορών και δεν περιλαμβάνουν τους έμμεσους φόρους.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, οι φορολογικές επιβαρύνσεις αυξήθηκαν σε 24 από τις 34 χώρες του ΟΟΣΑ πέρυσι, ενώ μειώθηκαν σε οκτώ χώρες με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Εσθονία να καταγράφουν τις μεγαλύτερες μειώσεις άνω της μια ποσοστιαίας μονάδας. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, η μέση επιβάρυνση του μισθωτού που λάμβανε το 100% του μέσου μισθού ανήλθε σε 39,3% το 2015. Η επιβάρυνση ανήλθε σε 46,8% για όσους αμείβονταν με το 167% του μέσου μισθού της χώρας και 34,7% για όσους αμείβονταν με το 67% του μέσου μισθού.

Το Βέλγιο εμφανίζεται να έχει τα πρωτεία στις επιβαρύνσεις ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ με 55,3% και ακολουθούν η Αυστρία με 49,5%, η Γερμανία με 49,4%, η Ουγγαρία με 49%, η Ιταλία με 49% και η Γαλλία με 48,5%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: