Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΛΛΑ..

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΛΛΑ..


ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Για άθλια δημοσιεύματα που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η ΝΔσε ανακοίνωσή της, τονίζοντας παράλληλα ότι απάντηση θα δώσει η δικαιοσύνη. «Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα στα οποία... 
οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας και το "παρασύστημά" τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα».
«Απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική δικαιοσύνη», τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα θα επιστρέφεται ο ΦΠΑ στους αγρότες όπως προβλέπεται...
στην σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που υπογράφηκε σήμερα.

Με την απόφαση αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών:
1) Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.

2) Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

3) Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων.

4) Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην υπουργική απόφαση
Η ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...

Η ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...


Δια νόμου απαγορεύεται πλέον στη Γαλλία να πετούν τα σούπερ μάρκετ τα απούλητα προϊόντα τους. Τα καταστήματα...
υποχρεούνται πλέον να δωρίζουν τα είδη διατροφής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τράπεζες τροφίμων, αντί να τα καταστρέφουν ρίχνοντας πάνω τους χλωρίνη και να τα μεταφέρουν σε χωματερές, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Ο καινούργιος νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γαλλική γερουσία την Τετάρτη, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο βουλευτής Arash Derambarsh. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το πρωτοποριακό αυτό νομοσχέδιο ισχύει για όλα τα σούπερ μάρκετ με μέγεθος 400 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Σε περίπτωση παράβασης του νόμου, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και τα 75.000 ευρώ ή ακόμα και ποινές φυλάκισης που αγγίζουν τα δύο χρόνια. «Το πιο σημαντικό όφελος από τον καινούργιο νόμο είναι το γεγονός ότι, υποχρεώνοντας τα σούπερ μάρκετ να συνάψουν συμφωνίες με φιλανθρωπικά ιδρύματα, η ποιότητα και η ποσότητα των τροφίμων που λαμβάνουμε και διανέμουμε θα αυξηθεί σημαντικά», είπε στην εφημερίδα Guardian o Jacques Bailet από το Banques Alimentaires, ένα δίκτυο Τραπεζών Τροφίμων.

«Μέχρι σήμερα είχαμε σημαντικές ελλείψεις σε κρέας, φρούτα και λαχανικά. Με το νέο νομοσχέδιο ελπίζουμε πως θα καλύψουμε αυτά τα κενά», επισήμανε, τονίζοντας ότι επιτέλους υπάρχει μια πραγματικά χρήσιμη και αξιόπιστη πηγή ποιοτικών προϊόντων για τα συγκεκριμένα ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος βουλευτής Arash Derambarsh πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη θέσπιση πανευρωπαϊκού νόμου που θα απαγορεύει στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα απώλητα προϊόντα τους. «Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσω από τον πρόεδρο Ολάντ να ασκήσει πίεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να επεκταθεί ο νόμος σε όλοκληρη την ΕΕ», αναφέρει ο ιδεαλιστής βουλευτής, τονίζοντας πως «η μάχη κατά της σπατάλης φαγητού μόλις ξεκίνησε».
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ...

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ...

Ξεκινούν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τη συμμετοχή...
στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7



ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ 
Σήμερα το μεσημέρι τελέστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7. Πριν από 35 χρόνια, 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια της Θύρας, της οποίας οι πόρτες ήταν κλειστές...
και από τότε, κάθε χρόνο, κανείς δεν τους ξεχνάει και τιμούν τη μνήμη τους.

Το μεσημέρι τελέστηκε το μνημόσυνο για τους νεκρούς και το «παρών» έδωσε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και το μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά και πολλά παιδιά από τις Σχολές του συλλόγου. Πάντα ο Θρύλος τιμάει τους νεκρούς του και δεν θα μπορούσε να λείψει η Ολυμπιακή οικογένεια.

Να σημειωθεί βέβαια πως πλήθος κόσμου και απλών φιλάθλων της ομάδας βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την τέλεση του μνημόσυνου, κάτι που δείχνει πως όσα χρόνια και να περάσουν, ο κόσμος θα είναι εκεί για να τιμά τα παιδιά που δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ.