Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΚΙΝΔΥΝEYEI H ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!...

SHARE
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
Σε περιπέτειες βάζει το μνημείο της Αμφίπολης η έλλειψη χρημάτων καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περάσει και δεύτερο χειμώνα χωρίς θωράκιση. Ο τάφος...
της Αμφίπολης στον λόφο Καστά που μέχρι και τις αρχές του 2015 είχε στραμμένα πάνω του όλα τα βλέμματα τώρα έχει... βυθιστεί στο σκοτάδι. Δεν είναι επισκέψιμο ούτε καν από ειδικές ομάδες επιστημόνων και εκτός από μερικές συμπληρωματικές πρώτες βοήθειες, τίποτε άλλο δεν έχει γίνει, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Έθνους», καθώς δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα χρήματα για να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για τις δύο μελέτες που έχουν γίνει και αφορούν στη γεωστατική και γεωδομική του τάφου δεν έχουν εγκριθεί τα χρήματα και έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεκινήσει η παραμικρή εργασία.

Εκτός από ελάχιστες επιτόπου συντηρήσεις από πέρυσι δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο στήριξης και προστασίας του μνημείου. Το μόνο που έχει γίνει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι να τοποθετηθούν λιόπανα στα πρανή του λόφου, όχι για να συγκρατηθούν τα χώματα που πέφτουν -αδύνατον δια τέτοιας μεθόδου- αλλά για να μην φαίνεται η έκταση των κατολισθήσεων που κάθε μέρα αυξάνει.

Όπως δήλωσε στο «Έθνος» ειδικός μηχανικός με τα πρωτοβρόχια οι φθορές στα πρανή του περιβόλου που έχουν ανασκαφεί θα είναι πολύ μεγάλες, διότι ό,τι στεγνώσει τώρα, θρύβεται, δηλαδή αποκτά πυκνό εσωτερικό δίκτυο ρωγμών εξαιτίας του οποίου θα κοπεί σε μικρά κομμάτια.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: