Θέμα ημερών η πρόσκληση για αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση για τη φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, στόχος, η τα παιδιά να τοποθετηθούν εγκαίρως στις δομές μέριμνας έως τον Σεπτέμβριο, όπως ορίζει το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». 
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα ολοκληρωθεί η εικόνα του πλήθους των αιτημάτων.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου έχει δεσμευτεί ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η χρηματοδότηση του προγράμματος όχι μόνο να διατηρηθεί τουλάχιστον στα εφετινά επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ και, επομένως, οι θέσεις φιλοξενίας να παραμείνουν κοντά στις 90.000, αλλά και να αναζητηθούν τρόποι για την αύξηση της χρηματοδότησης.
Όπως έχει ανακοινωθεί, ήδη θεωρούνται εξασφαλισμένα για την επόμενη χρονιά 125 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από κοινωνικούς πόρους. Διασφαλισμένα για τη σχολική χρονιά που έρχεται θεωρούνται ήδη 125 εκατ. ευρώ κοινοτικών πόρων, ενώ, προκειμένου να εξευρεθούν και τα υπόλοιπα, ενδεχομένως πραγματοποιηθεί μια εμπροσθοβαρής δαπάνη από ευρωπαϊκά κονδύλια, αν, βεβαίως, συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με τον ίδιο ενημερωτικό διαδικτυακό τόπο, «σχετικές προσπάθειες επιβεβαιώνονται από το συναρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και επίσης επαναλαμβάνεται η δέσμευση ότι οι θέσεις φιλοξενίας δεν θα μειωθούν. Αισιοδοξία για τη διατήρηση του ποσού στα φετινά επίπεδα εκφράζεται και από την ΕΕΤΑΑ».
Σημειωτέον ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τη σχολική χρονιά 2015-2016 στα 250 εκατ. ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι, και ενώ είχαν διατεθεί 89.642 θέσεις, κατατέθηκαν αιτήσεις φιλοξενίας περίπου 112.000 παιδιών.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog