ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ; ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητέ Αλέξη,
Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Νίκου Παππά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο! Αιτία η εμμονή του υπουργού να τοποθετήσει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ τον Λάμπη Ταγματάρχη...


Ενώ όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός, μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδος, θα είχε ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία διορισμού με την ακρόαση στην επιτροπή της βουλής θεσμών και διαφάνειας, των υποψηφίων, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που έλεγαν ότι η πλειοψηφία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα σφυροκοπούσαν τον Ταγματάρχη και Παππά στην επιτροπή και θα έφερναν σε δύσκολη θέση τον υπουργό. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τον υπουργό επικρατείας να διορίσει τους εκλεκτούς του, αφού η επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της καθυστέρησης διορισμού και της συνάντησης Παππά-Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της βουλής έχει εκφράσει κατ΄επανάληψη τις αντιρρήσεις τόσο στο νομοσχέδιο όσο και στην επιλογή Ταγματάρχη. Το ίδιο έχει πράξει και η Ραχήλ Μακρή. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα προεδρεύει της επιτροπής και όλα είναι ανοιχτά. Ο Νίκος Παππάς αν και «δεξί» και αριστερό «χέρι» του πρωθυπουργού τρέμει μια απόρριψη από την επιτροπή.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια πιστεύουν ότι ο Παππάς δεν έχει πει όλη την αλήθεια για τον Ταγματάρχη και την εμμονή, του διορισμού του στην ΕΡΤ. Πιστεύουν ότι πίσω από τον διορισμό κρύβονται μιντιακοί παράγοντες, με απώτερο σκοπό τη συρρίκνωση της ΕΡΤ, μέσω Ταγματάρχη.

Με τις υπερεξουσίες που δίνει ο νόμος 4173/2013=4324/2015 στον διευθύνοντα σύμβουλο-και τα άσχετα μέλη του ΔΣ-τον καθιστά υπερηγεμόνα του φορέα και «πιόνι» του υπουργού επικρατείας που τον διορίζει. Στο παιχνίδι παίζει και η  Digea που είναι δημιούργημα των συγκροτημάτων που ελέγχουν την ιδιωτική τηλεόραση.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης τονίζουν: είναι επιλογή των καναλαρχών και θέλουν να τον επιβάλλουν για να ελέγχουν την μιντιακή κατάσταση όπως τους επέβαλλαν πάντα, με τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε υπουργού επικρατείας, χωρίς δίχτυ προστασίας και αξιοκρατία. 
Στην προσπάθεια αυτή διορισμού του Ταγματάρχη σημαντικό ρόλο όπως λένε παίζει και ο Θόδωρος Μιχόπουλος διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, τον οποίο και «καρφώνουν» άγρια.

Ο ίδιος, είναι φίλος με τον Ταγματάρχη. Όταν υπηρετούσε στην ΕΡΤ, εργαζόταν παράλληλα και σε άλλα κανάλια με την κάλυψη Ταγματάρχη και με τα οποία διατηρεί τώρα άριστες «σχέσεις» και θεωρείται Golden Boy. Οι ίδιοι επικρίνουν τη θέση του στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργό λόγω της μόρφωσης που έχει, ενώ αγνοεί μια ξένη γλώσσα, πέρα από την κομματική του ιδιότητα και τη συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη μάχη για τη Δημαρχία Αθηνών.

Αυτό τονίζουν δεν τιμά μια αριστερή κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν άπειροι δικηγόροι, ακόμη πρόσωπα με λογιστική ιδιότητα. Πολλοί από αυτούς εκθέτουν τον πρωθυπουργό δημόσια αντί να τον προστατεύσουν με τις ενεργειές τους.

Τέλος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη, εκφράζουν επιφυλάξεις, με τι κύρος και αξιοπρέπεια ένας διευθύνων σύμβουλος, που βάλλεται από παντού με αρνητικά σχόλια και επιθέσεις, μπορεί να οδηγήσει την ΕΡΤ σε ασφαλές λιμάνι. Όλοι αυτοί οι «συνεργάτες» αγνοούν ακόμη και τις εντολές του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, για διαφάνεια και αξιοκρατία. Εκτός αν επηρεάζουν την τοποθετησή του «ιατρικοί λόγοι» που επικαλούνται κάποιοι!!!

Εδώ θα ήθελα να εκφράσω και μία προσωπική άποψη για τον κ. Νίκο Παππά. Επειδή είναι άσχετος με τα ΜΜΕ, έχει μπερδέψει τις «κελεμπίες» με τα «ράσα». Αλλά όπως λέει και ο λαός μας «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

Κύριε Παππά αυτό να το θυμηθείτε όταν θα εγκαταλείψετε το Μαξίμου! Εγώ δεν είμαι ούτε ΠΟΣΠΕΡΤ, ούτε αγωνιστής. Εσείς, όταν θα εγκαταλείψετε κάποια στιγμή το Μαξίμου, θα μετακομίσετε στην Γλασκώβη το Σοφικό η θα μείνετε Αθήνα! Η ΠΟΣΠΕΡΤ όμως, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και θα αγωνίζεται για μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση!

Γι΄αυτό αναγνωρίζω τους αγώνες των εργαζομένων, που χάρη σε αυτούς ανοίξατε την ΕΡΤ και σε ένα μεγάλο βαθμό, σας έστειλαν στην εξουσία. Υποχρεωσή σας ήταν η επαναλειτουργία της. Είναι ντροπή, και τους αδικείτε δημόσια όταν λέτε ότι: «.....Είναι λυπηρό, την ώρα που η διαδικασία επιστροφής των εργαζομένων ξεκινά, ένα τμήμα της ΠΟΣΠΕΡΤ να μιλά για ταφόπλακα». Ξέρετε ποιοι θα είναι οι συνεργάτες που θα συνδράμουν τον προστευομενό σας;

Αυτοί που συμμετείχαν στην «ταφόπλακα» της ΕΡΤ. Ο «διαχειριστής» υποθέσεων επί θητείας Ταγματάρχη, (που πολλά θα φέρουν οι εργαζόμενοι στη δημοσιότητα επί θητείας του) Μ.Κ., Λ.Ε., Α.Γ., Κ.Π., Χ.Λ., και άλλα πρόσωπα, του ΠΑΣΟΚ που μέσα από την «κολυμβήθρα του σιλωάμ» μετακόμισαν στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ -η θα μετακομίσουν-για συνεχίσουν να εξυπηρετούνται όνειρα και φιλοδοξίες την δήθεν αριστεράς.

Αλέξη στο έχω γράψει πολλές φορές. Πάρε βούρδουλα και ρίξε μερικά «γαμοσταυρίδρια» να ξυπνήσουν πριν κοιμίσουν και εσένα Ο λαός εξακολουθεί να σε εμπιστεύεται και να σε αγαπά!

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές -10.000, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο -πραγματοποίησαν την Κυριακή...
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σκόπια με αίτημα την παραίτηση του πρωθυουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο έχει βυθίσει τη βαλκανική αυτή χώρα στη χειρότερη πολιτική κρίση από το 2001 όταν κινδύνευσε με εμφύλιο.


Πλήθος κόσμου, κρατώντας τη σημαία της χώρας, συγκεντρώθηκε στην κεντρική λεωφόρο, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όπου βρίσκεται το γραφείο του Γκρούεφσκι.
Πολλοί από αυτούς μετέβησαν στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις της ΠΓΔΜ με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Γκρούεφσκι, τον οποίο κατηγορούν ότι κατέλυσε τη δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ.
Εννέα χρόνια στην εξουσία και αρνούμενος να παραιτηθεί, ο Γκρούεφσκι ανακοίνωσε τη διοργάνωση δικής του συγκέντρωσης για αύριο το απόγευμα στα Σκόπια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για πρόκληση αστάθειας στη φτωχή αυτή πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

''ΠΙΘΑΝΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ''...

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε...
σήμερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.
Μιλώντας σε ένα συνέδριο στη Μαδρίτη και όπως μεταδίδει το Reuters, ο ΥΠΟΙΚ της Ισπανίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα και τους πιστωτές της τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, ο κ. Ντε Γκίντος υπογράμμισε πως μια συμφωνία θα ήταν «ζωτικής σημασίας».

Θερινή ώρα από την Κυριακή, μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.
Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.
Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10).


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 3 Απριλίου το δώρο Πάσχα και τα επιδόματα

Aπό τις 3 Απριλίου ξεκινά η καταβολή από τον ΟΑΕΔ του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.
Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 3 Απριλίου έως και τις 19 Απριλίου.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog