Τρίτη 12 Μαΐου 2009

«Λουκέτο» στο Δημόσιο

SHARE
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διαμαρτύρονται για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης (που αντικαθιστά τις αυξήσεις με βοηθήματα) αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ασφαλιστικοί τους φορείς. «Δεν φτάνει η παρατεταμένη κυβερνητική αδράνεια για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, έρχεται τώρα και το κλείσιμο της Βουλής να παραπέμψει τη λύση των προβλημάτων τον... Οκτώβριο», σημείωσε ο πρόεδρος της κορυφαίας δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης, Σπύρος Παπασπύρος. Ψηλά στην «ατζέντα» της ΑΔΕΔΥ είναι το Ασφαλιστικό, καθώς τόσο το Ταμείο Πρόνοιας όσο και ο ΟΠΑΔ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το επόμενο πεντάμηνο θα φτάσουν τις 20.000 οι αιτήσεις για εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα, ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΠΑΔ αδυνατεί να εξυπηρετήσει με ειδικές εξετάσεις τους ασφαλισμένους του.
Ωστόσο, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παρεμβαίνει για να λύσει τα προβλήματα, αλλά παράλληλα κλείνει αιφνιδιαστικά τη Βουλή, αφήνοντας σε ασφαλιστική εκκρεμότητα 150.000 ελαστικά απασχολουμένους στο Δημόσιο. Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί και η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, που, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, μεταφέρει τα «βάρη» στους εργαζομένους. «Η επιχείρηση ξεκαθαρίσματος των δημοσιονομικών προβλημάτων με αποδιοπομπαίους τράγους τους εργαζομένους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους και με τη νέα επικείμενη φοροεπιδρομή μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων φέρνει σε απελπιστική κατάσταση εκατομμύρια πολίτες», τονίζει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ. Σημειώνεται πως τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, που προχωρούν σήμερα και αύριο σε απεργία με βασικό αίτημα την οικονομική στήριξη του Ταμείου τους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: