Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Συμφωνία των 2 μεγάλων κομμάτων για διακοπή εργασιών της Βουλής;

SHARE
Τη λήξη των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από τις 9 Μαϊου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Δημήτρης Σιούφας. Με τη λήξη εργασιών παραγράφονται όλες οι πιθανές ποινικές υποθέσεις υπουργών της περιόδου 2004 – 2007. Για θεσμική εκτροπή μιλά η αντιπολίτευση. Επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς η κυβέρνηση, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να επιτίθεται και πάλι στον Γ. Παπανδρέου. Πάντως οι εξελίξεις φέρνουν και κοινοβουλευτικά παρατράγουδα. Ωστόσο στα δημοσιογραφία γραφεία διαχέεται και συζητείται μια πληροφορία που μπορεί να θεωρηθεί ράδιο αρβύλα ότι η ΔΙΑΚΟΠΗ εργασιών της Βουλής ενδεχομένως να έγινε με την συναίνεση των 2 κομμάτων εξουσίας για να μην διαρρέουν πληροφορίες ή σενάρια για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε μεγάλες υποθέσεις και σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens. Aν ισχύει κάτι τέτοιο με συννενόηση σε επίπεδο κομμάτων τότε ίσως αποδειχτεί ότι η παραγραφή υποθέσεων για όσους βούτηξαν στο...μέλι απο πράσινους και μπλέ μάλλον συνιστά Ελληνικό προηγούμενο.
Οι εργασίες της Β΄Τακτικής Συνόδου έκλεισαν με 299 βουλευτές, αφού παραιτήθηκε ο Χρ. Βερελής και δεν πρόλαβε να δώσει όρκο ο Ανδρ. Μακρυπίδης! "Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα κόμματα περί τούτου", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
Οι "ερμηνείες" της κίνησης Καραμανλή
Σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης, με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση παραγράφει οριστικά όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, μέχρι τον Σεπετέμβριο του 2007, που αφορούν εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλα. Χαρακτηρίζουν πρωτοφανή τη σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει νύχτα τη Βουλή, αιφνιδιαστικά και δεν αποκλείουν και κανένα άλλο σενάριο.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι εκτός του "κουκουλώματος" των υποθέσεων που εκκρεμούν, η κίνηση Καραμανλή κρύβει ενδεχομένως και μία "απεγνωσμένη προσπάθεια να προλάβει και να αφήσει "εκτός Βουλής" και νέους φακέλους σκανδάλων. Κύκλοι της Ιπποκράτους υπαινίσσονται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη προαναγγείλει τη βούλησή του να έρθουν στη Βουλή οι υποθέσεις των ομολόγων και της "Γερμανός".
Παράλληλα, για τις 12 Μαΐου είναι προγραμματισμένες οι απολογίες των κατηγορουμένων της Siemens, ενώ και στην υπόθεση Βατοπεδίου η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματούλα Μαντέλη, στην κατάθεσή της στον ανακριτή υποστήριξε ότι εκτελούσε εντολές υπουργών.
Με πληροφορίες απο τη Ναυτεμπορική
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: