Οι καταναλωτές διαπιστώνουν αύξηση τιμών σε γλυκά και αρτοσκευάσματα, με το κόστος παραγωγής να αποτελεί βασική αιτία. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν κλείσει περίπου 1.500 αρτοποιεία λόγω των αυξημένων εξόδων.
Σύμφωνα με στοιχεία, οι αυξήσεις για μπισκότα, σοκολάτες και ζαχαρώδη φτάνουν στο 10% κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις 5% έως 7%.
Μεταξύ των βασικών αιτιών είναι το αυξημένο κόστος ενέργειας που επηρεάζει δυσανάλογα τους μικρομεσαίους αρτοποιούς, καθώς και οι αυξημένες πρώτες ύλες και υποδομές.
Τα παραπάνω δείχνουν ότι ενώ το καθημερινό ψωμί και τα συναφή αγαθά θεωρούνται βασικά, δεν μένουν ανοδικά ανέγγιχτα από την κρίση κόστους — κάνοντας πιο δύσκολη την πρόσβαση σε προσιτά γλυκά και φαγώσιμα σνακ.
0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
Δημοσίευση σχολίου