Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ασπίδα για τα χαμηλά εισοδήματα

SHARE
Τη βούλησή του να συγκρουστεί με τα κατεστημένα και τις συντεχνίες στην οικονομία, τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις στο κράτος διακήρυξε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη νέα πορεία και δεσμεύτηκε να λέει πάντα την αλήθεια.
Η πιο δραματική στιγμή της ομιλίας του ήταν όταν είπε τη φράση «είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι»! «Ομως η προσπάθεια αυτή θα είναι χωρίς αντίκρισμα αν δεν συνοδευτεί από συμμάζεμα στα δημόσια οικονομικά», σημείωσε. Για να περιγράψει με λίγες λέξεις το πρόβλημα χρησιμοποίησε μια παλαιότερη φράση του πατέρα του: «Ή θα αφανίσουμε το δημόσιο χρέος ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα». «Η Ευρώπη μας ζητά καθαρά στοιχεία, τα ταμεία ζητούν χρηματοδότηση για να πληρώσουν συντάξεις έως το τέλος του έτους και εμείς βρίσκουμε παντού κρυφά χρέη και ελλείμματα, διπλάσια από αυτά που έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για αυστηρό έλεγχο όλων των δημοσίων δαπανών, ανά κωδικό. «Θα χρειαστεί να υπάρξουν περικοπές δαπανών σε όλα τα υπουργεία - και το παράδειγμα θα δώσει το δικό μου γραφείο».
Η στήριξη στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα περιλαμβάνει:
Χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης στα πολύ χαμηλά εισοδήματα πριν από το τέλος του 2009, πριν από τα Χριστούγεννα.
Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ θα δοθεί αναδρομική αύξηση 30 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2009.
Με την εισοδηματική πολιτική του 2010 θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις.
Καμία αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για τον επόμενο χρόνο.
Στις πρώτες 100 μέρες θα ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για την προστασία των δανειοληπτών.
Αμεση ψήφιση στη Βουλή νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Αλλαγή του Τειρεσία για να αρθούν οι σημερινές αδικίες.
Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.
Ιδρυση Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας.
Αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ με τον προϋπολογισμό του 2010, με στόχο τη σταδιακή αύξηση στο 5% του ΑΕΠ στο τέλος της τετραετίας.
Παροχή εγγυήσεων στις επιχειρήσεις για τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες.
Εναρξη διαλόγου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Με μια ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη, δίκαιη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα από εργασία και μερίσματα.
Η ακίνητη περιουσία και οι κληρονομιές θα φορολογούνται προοδευτικά, αλλά θα υπάρχουν υψηλά αφορολόγητα όρια, ώστε να απαλλάσσονται οι μικρές περιουσίες.
Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Τα ακίνητα των offshore θα φορολογηθούν.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: