Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Βλάβες και καθυστερήσεις σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια

SHARE
Προβλήματα με βλάβες και καθυστερήσεις ταλαιπώρησαν και χτες τους επιβάτες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Χάι Σπιντ 5» ανακοίνωσε χτες το πρωί πως το πλοίο της εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο, στις 3.30 μετά το μεσημέρι, από Πειραιά για Ιο και Θήρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες του «Χάι Σπιντ 3». Το τελευταίο δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιό του, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης μηχανικής βλάβης.
Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης», όπως ανακοίνωσε η ΑΝΕΚ, αντί για τις 10 χτες το βράδυ, αναμενόταν να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα στις 2 το πρωί, δηλαδή με τετράωρη καθυστέρηση, για Θήρα, Ανάφη, Κάσο, Πηγάδια, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.
Η αιτιολογία της εταιρείας ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στη φορτοεκφόρτωση στα λιμάνια. Ομως, δημιουργούνται ευλόγως πολλά ερωτηματικά, καθώς οι καθυστερήσεις του «Πρέβελης» από μία μέχρι και 4-5 ώρες παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες δέκα μέρες.
Η «SeaJets» ανακοίνωσε πως, λόγω των εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης στην κύρια μηχανή του πλοίου της «Μέγα Τζετ», ματαιώνονται τα χθεσινά και τα σημερινά δρομολόγια από Ηράκλειο για Θήρα και επιστροφή.
Χτες το πλοίο «Διαγόρας» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 6 το απόγευμα αντί για τις 4.
Προβλήματα δημιουργούνται και με τα πλοία της G.A. Ferries του Γεράσιμου Αγούδημου.
Χτες έγινε κατάσχεση του πλοίου «Ανθή-Μαρίνα» από εταιρεία επισκευών (το πλοίο δεν κάνει δρομολόγια), αλλά επάνω σε αυτό παραμένουν απλήρωτοι ναυτικοί. Επίσης, οι ναυτικοί του πλοίου «Νταλιάνα» δήλωσαν χτες στο λιμεναρχείο του Αγίου Κωνσταντίνου πως αν μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και το «Νταλιάνα» δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια για βόρειες Σποράδες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: