Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η 'σκληρή' διπλωματία θεμέλιος λίθος της Εξωτερικής πολιτικής

SHARE
ΑΥΤΟ που χρειάζεται η χώρα μας είναι διπλωματία και Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με αφορμή της προκλήσεις των Τούρκων. Η γεωστρατηγική που εφαρμόζεται με την δημιουργία 'γκρίζων ζωνών' αποσκοπεί στο να μεταβάλλει ουσιαστικά το status quo του Αιγαίου αλλά περισσότερο ενδιαφέρεται για τα πετρέλαια παρά για τις παραβιάσεις.
Είναι αλήθεια ότι οι γείτονες όπως τους συμφέρει αναφέρουν τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Σερβών για λόγους τακτικής διπλωματίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το Αιγαίο δεν αποτελούν μόνο Ελληνικά σύνορα αλλά κυρίως σύνορο της Ευρωπαικης Ένωσης. Σε πολλές περιπτώσεις οι παραβιάσεις συνειδητά επιχειρούν να αποδείξουν ότι δεν κυβερνά το κοσμικό Κράτος της γείτονος αλλά το στρατιωτικό λόμπυ αν και τώρα επιχειρείται να εξαρθρωθεί το καρκίνωμα στον κόρφο της Τουρκίας μέσα απο το στράτευμα με την περίφμη δίκη που Ερνεγκόν που δείχνει προς της Ε.Ε. ότι εκεί βασιλέυει ακομα το 'Εξπρές του Μεσονυχτίου'.
Με αφορμή τα ρεπορτάζ για τους ακρίτες του Αιγαίου που οφείλουμε να στηρίξουμε να σας διηγηθώ κάτι εκτός απο το γεγονός ότι υπηρετώντας στην όμορφη Λέρο, το φυλάκιο που είχαμε ως ευθυνη ήταν στο Αγαθονήσι και είχα γνωριστεί με παιδιά που τότε ζούσαν εκεί. Πραγματικοί Έλληνες. Στο περιστατικό τώρα που μου διηγήθηκε πρώη Δήμαρχος της Πελοποννήσου πίνοντας καφέ.
Ηταν πολύ φίλος με τον αείμνηστο Ανδρέα Κοκκέβη ο οποίος αρχές δεκαετίας του 80 συμμετείχε σε μαι Διαβαλκανική Διάσκεψη με την παρουσία και της Τουρκίας. Εκεί η Ελληνική αντιπροωπεία πήγε με διπλωμάτες όπως και οι γείτονες. Ο αείμνηστος πολιτικός του εκμηστηρεύθηκε ότι 'πήγαμε και αισθανόμασταν..γυμνοί και αγράμματοι εξαιτίας των φωστήρων διπλωματών εκείνη την εποχή που έβγαζαν πύρινους λόγους και εμείς δεν γνωρίζαμε το εύρος των διπλωματικών σχέσεων σε σύγκριση με εκείνους' για να προσθέσει ότι '..εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι διπλωματία και ρομφαία λόγου με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αργότερα και το Ευρωπαικό, αλλά κυρίως η αφρόκρεμα να γνωρίζει κάθε πτυχή της εξωτερικής μας πολιτικής...' Πραγματικά από τότε άλλαξαν πολλά. Ομως η διπλωματία αποτελεί το βασικό θεμέλιο για υπερνίκη των δικαιωμάτων της χώρας μας στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και επομένως η ενότητα εσωτερικά και εξωτερικά επιβάλλεται. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συζήτησής μας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

1 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

..(Λ).. είπε...

Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
www.ellinikiafipnisis.blogspot.com