Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ηλεκτρονικό… κάρφωμα: Χρήμα σε όσους καταγγέλλουν πλαστές αποδείξεις

SHARE

 


Η διάταξη αυτή θα εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία κατά τη διαδικασία της πληρωμής όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις μέσω του Appodixi app της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Κάπου στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και καθυστερήσεις, φαίνεται να τίθεται σε εφαρμογή η ανταμοιβή των πολιτών που προβαίνουν σε καταγγελίες μέσω της εφαρμογής Appodixi με μπόνους που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3.000 ευρώ.

Η διάταξη αυτή θα εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία κατά τη διαδικασία της πληρωμής όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις μέσω του Appodixi app της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η ισχύς του μπόνους δε θα λειτουργήσει αναδρομικά. Οπότε, οι πάνω από 200.000 πολίτες που έχουν κάνει τις καταγγελίες τους, δεν έχουν να προσμένουν σε ανταμοιβή αν και εφόσον οι αναφορές τους αποδειχθούν έγκυρες και οδηγήσουν την ΑΑΔΕ σε φοροδιαφεύγοντες. Το μπόνους θα το λαμβάνουν όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς όλα τα στάδια της διαδικασίας, από τη δημοσίευση της διάταξης και μετά.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν έως και σήμερα, το μπόνους θα ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής, για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Αν η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια οντότητα, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία. Επισημαίνεται πως η χρηματική επιβράβευση είναι αφορολόγητη, καθώς δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος και απαλλάσσεται από κάθε φόρο.

SHARE

Author: verified_user

Οι εξελίξεις στο χώρο της Τεχνολογιας, των παιχνιδιών, στις κονσόλες αλλά και τα gadgets. E-mail: freegr@gmail.com

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: