Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Παραβάσεις στα 14 από τα 16 Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

SHARE

 


“Σοβαρά ζητήματα διαπίστωσαν στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ οι έλεγχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου” ανακοινώθηκε χθες, καθώς και ότι βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 14 από τα 16 Ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Φαίνεται ότι το κλείσιμο των Δημόσιων ΚΤΕΟ δεν οδηγεί οπωσδήποτε σε έναν ανταγωνισμό των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ για την καλύτερη εφαρμογή όσων προβλέπει το πλαίσιο λειτουργίας τους. Πρέπει πάντως να αναφερθεί ως θετική η προσπάθεια της Περιφέρειας να ελέγξει ουσιαστικά τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ …
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Παραβάσεις στα 14 από τα συνολικά 16 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπιστώθηκαν από τις υπηρεσίες της στους ελέγχους που διενήργησαν στις εν λόγω επιχειρήσεις, το διάστημα από 9 Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας “από όλους τους ελέγχους συνολικά, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας σε 14 από τα 16 ΚΤΕΟ, οι οποίες επισύρουν διοικητικά πρόστιμα. Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε ένα ΚΤΕΟ στην Κορινθία και σε ένα στην Μεσσηνία”.
Συνολικά επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους 52.750 ευρώ, τα οποία αναλυτικά ανά Περιφερειακή Ενότητα έχουν ως εξής:
α) Π.Ε. Αρκαδίας, διοικητικό πρόστιμο 6.500 ευρώ
β) Π.Ε. Κορινθίας, διοικητικό πρόστιμο 7.250 ευρώ
γ) Π.Ε. Λακωνίας, διοικητικό πρόστιμο 20.000 ευρώ και αφαίρεση πιστοποιητικών ελεγκτών.
δ) Π.Ε. Μεσσηνίας, διοικητικό πρόστιμο 19.000 ευρώ
Οσον αφορά στην Π.Ε. Αργολίδας, ήδη βρίσκεται σε στάδιο επιβολής διοικητικών κυρώσεων για δύο ΙΚΤΕΟ, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο επανέλεγχος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ από την αρχή για το 2022 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: