Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΤΟ 42% ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

SHARE
Μια πρωτοποριακή νέα μελέτη ασφάλειας των φαρμάκων που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης PLoS με τον τίτλο, « Οι παρενέργειες των φαρμάκων στον παιδιατρικό πληθυσμό της Σαγκάη»αποκάλυψε ότι το 42,5% από όλες τις αναφερόμενες παρενέργειες φαρμάκων που εμφανίστηκαν το 2009 στον παιδιατρικό πληθυσμό είχαν προκληθεί από τα εμβόλια, με σοβαρες αντιδράσεις όπως η αναφυλαξία και ο θάνατος.
Η έκθεση φέρει μοναδική βαρύτητα στο μέτρο που τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μέσω των αυθόρμητων εκθέσεων των παθολόγων σε (52.03%), των φαρμακοποιών (24.27%) και άλλων επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης (15.46%), με μόνο 2.52% προερχόμενο από «τους καταναλωτές.»Προφανώς, η κλινική κατάρτιση αυτών των εκθέσεων δίνει στη μελέτη πρόσθετη αξιοπιστία.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία είναι μια από τις πρώτες που έχει διεξαχθεί ποτέ για το θέμα στην Κίνα, «Η γνώση της ασφάλειας των φαρμάκων στον παιδιατρικό πληθυσμό της Κίνας είναι περιορισμένη.

Αυτή η μελέτη σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις των φαρμάκων σε παιδιά της Σαγκάης το 2009. "
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: