Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΟΛΜΕ...

SHARE
Τη δημιουργία απεργιακού ταμείου αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η Ομοσπονδία με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης...

Όπως ανακοινώθηκε, θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.
Όσοι επιθυμούν να παράσχουν οικονομική στήριξη μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK. 
Η ΟΛΜΕ επισημαίνει πως η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Η Ομοσπονδία καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθυνθούν στους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της περιοχής τους για την οικονομική στήριξη του αγώνα, ενώ κάνει έκκληση για οικονομική στήριξη σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.

Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια
«Ξεπέρασε το 90%» η συμμετοχή στην απεργία Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Παράγοντες του υπουργείου κατεβάζουν το ποσοστό αυτό σε 70% με 75%.
«Η κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας μας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΟΛΜΕ.
Παράλληλα, καταγγέλλει «τον αυταρχισμό που επέδειξε ενάντια στους απολυμένους σχολικούς φύλακες και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά» και και «την παρέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών όπως έγινε στο Καρπενήσι και την Κύμη», όπως και «τις πιέσεις της διοίκησης προς τους απεργούς Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν στοιχεία στο Survey».
Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν από σήμερα Δευτέρα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ 48ωρη έως και αύριο Τρίτη πραγματοποιούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  (ΟΙΕΛΕ).
Ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε στο 50%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 2009. Η Ένωση Ιδιοκτητών έκανε γνωστό από την πλευρά της ότι δεν έκλεισε κανένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.
Παράλληλα, σε κάποια σχολεία της Αττικής ξεκίνησαν καταλήψεις. Υπό κατάληψη από τους μαθητές βρίσκονται δύο σχολεία στην Πετρούπολη, ένα στο Ιλιον, καθώς και δύο ΕΠΑΛ (της Ηλιούπολης και του Ελληνικού).

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Η εικόνα του αναβρασμού που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης συμπληρώνεται από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και στο οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, συμμετείχαν περίπου 40.000 πολίτες.
Το «παρών» στην ειρηνική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε στη Βουλή έδωσαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς, μέλη των νεολαιών κομμάτων της αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συνδικαλιστικών σωματείων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: