Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΥΦΕΣΗ 1% ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 25,2% ''ΒΛΕΠΕΙ'' ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΤΟ ΙΟΒΕ...

SHARE

Συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 1% και αύξηση της ανεργίας«βλέπει» το ΙΟΒΕ...
για το 2016, σύμφωνα με την τριμηνιαία του Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η ιδιωτική κατανάλωση θα υποχωρήσει περίπου 1%-2%, ενώ αναμένεται και περιστολή δημόσιας κατανάλωσης λόγω επανεκκίνησης δημοσιονομικής προσαρμογής περίπου 2%-3%.

«Η εξέλιξη του ΑΕΠ θα εξαρτηθεί αποφασιστικά από τον χρόνο και τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα κλείσει η αξιολόγηση», αναφέρει το Ινστιτούτο, προειδοποιώντας ότι «σε περίπτωση ρήξης ή μη ομαλής εφαρμογής του προγράμματος, οι εξελίξεις θα είναι ιδιαίτερα δραματικές και η σχετική άμεση και μακροπρόθεσμη ζημιά μη αναστρέψιμη».

Συγκεκριμένα, το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα πλήξουν τις καταναλωτικές δαπάνες και το εισόδημα των νοικοκυριών, δύο παράγοντες που θα συνεχίσουν να ασκούν αποπληθωριστικές πιέσεις. Παρ' όλα αυτά, μετά από μια τριετία έντονης πτώσης στις τιμές καταναλωτή, προβλέπει σχετική σταθερότητα τιμών, με μηδενικό πληθωρισμό ή μικρή πτώση τιμών το τρέχον έτος, χάρη και στην αύξηση των έμμεσων φόρων που δρομολογείται.

Όσον αφορά την ανεργία, υποστηρίζει ότι θα αυξηθεί στο 25,2% φέτος, από το 24,4% το δ' τρίμηνο του 2015.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: