Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ GREXIT

SHARE
Μπορεί το ενδιαφέρον της Ευρώπης να έχει στραφεί πλέον στην προσφυγική κρίση και την τρομοκρατία, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το ελληνικό ζήτημα και ιδιαίτερα οι ενδοιασμοί του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν ξεχαστεί: Αυτό... 
αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, το οποίο υπενθυμίζει ότι ο «δύσκολος» υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας πάτησε «φρένο» στις διαπραγματεύσεις μόλις τον περασμένο μήνα, ζητώντας και νέες δεσμεύσεις από την Ελλάδα.
«Αυτό δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη» γράφει το δημοσίευμα, και συνεχίζει: «Εν μέσω των προσφυγικών ροών, των τρομοκρατικών χτυπημάτων και των συγκρούσεων στη Συρία, το ελληνικό ζήτημα γενικότερα φάνηκε να έχει την ίδια τύχη. Εντούτοις η ελληνική κρίση δεν εξαφανίστηκε. Η διελκυστίνδα μεταξύ Ελλάδας και διεθνών πιστωτών καλά κρατεί. Το ίδιο και η κριτική και επιφυλακτική διάθεση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών».

To άρθρο τονίζει ότι παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απομακρύνθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και η επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι πολύ καλύτερη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει ακόμα εγκαταλείψει την ιδέα του Grexit.

Με την ψήφιση ενός νέου πακέτου σκληρών μέτρων να είναι πλέον προ των πυλών, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών θα βρεθούν και πάλι σε πρώτο πλάνο. Η Deutsche Welle υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η διάσταση απόψεων μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε έκανε τον «σκληρό» υπουργό Οικονομικών να σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησής του από την κυβέρνηση. «Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει έναν υπουργό να ενεργήσει αντίθετα με τη συνείδησή του και εάν το προσπαθήσει κανείς θα μπορούσα να πάω στον πρόεδρο και να ζητήσω την απαλλαγή μου» είχε πει τότε ο κ. Σόιμπλε.

Το δημοσίευμα τονίζει παράλληλα ότι μέχρι στιγμής το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει δεσμευτεί για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο η Γερμανία έχει θέσει πολλές φορές ως όρο για συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: