Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

THN ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ 23% ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝ 23 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

SHARE
Την κατάργηση της αύξησης στο 23% του ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών ζητούν με επίκαιρη ...
ερώτησή τους 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιβάρυνση ενδεχομένως να έχει ως συνέπεια τη διακοπή των ενισχυτικών φροντιστηριακών μαθημάτων μεγάλου μέρους των μαθητών, κλείσιμο εκατοντάδων φροντιστηρίων, απολύσεις και περικοπές μισθών χιλιάδων εργαζομένων, αλλά και αύξηση της παραοικονομίας.

Παράλληλα, οι κυβερνητικοί βουλευτές χαρακτηρίζουν «αδιανόητο σε αυτή την άσχημη οικονομική συγκυρία να επιβαρύνονται οι οικογένειες λόγω της συνεπαγόμενης αύξησης των τιμών στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών».

«Το μέτρο αυτό βάζει επιπλέον ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση» καταγγέλλουν ενώ προσθέτουν ότι «οι απώλειες εσόδων για το κράτος θα είναι σημαντικές και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για την παραμικρή μείωση».

Ακόμα, υπογραμμίζουν ότι «το μέτρο προσκρούει στο ενωσιακό δίκαιο, καθώς σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2006/112 της 28ης Νοεμβρίου 2006 σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας, απαλλαγής τυγχάνουν οι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: