Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

''ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ'' ΓΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΒΒC ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ...

SHARE
Ο παρουσιαστής του BBC και συγγραφέας best seller βιβλίων, Σάιμον Ριβ, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες...
από 120 χώρες κι έχει κάνει τον γύρο του κόσμου για γνωστές σειρές του τηλεοπτικού δικτύου. ΄Εχει βρεθεί πολλές φορές στη χώρα μας και όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους αγαπημένους προορισμούς του.



                                     Ο Σάιμον Ριβ
Ο 43χρονος παρουσιαστής και περιηγητής θα επιστρέψει πολύ σύντομα στη χώρα μας, για επαγγελματικούς λόγους.

Αφορμή είναι η παραγωγή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ελλάδα με τον Σάιμον Ριβ» που θα γυριστεί σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως στην Ακρόπολη, στην Πνύκα, στις Μυκήνες, στην Ολυμπία, στην Κνωσό, στους Δελφούς και στο λιμάνι του Λεχαίου στην Κόρινθο.

Το σχετικό αίτημα απηύθυνε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το BBC, ζητώντας άδεια κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφισης στους  αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το πράσινο φως, πρόκειται για δύο κύκλους επεισοδίων, παραγωγής BBC, που θα παιχτούν στις αρχές του 2016 στη βρετανική τηλεόραση ενώ, μέσω δορυφόρου, θα «ταξιδέψουν» σε πολλές ακόμα χώρες.

Καμία από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων δεν έφερε αντίρρηση ως προς το αίτημα, ωστόσο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από το οποίο ζητήθηκε άδεια επίσκεψης στις αποθήκες του, δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για «λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρους μη προσβάσιμους».

Ο Σάιμον Ριβ έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ για άγνωστες περιοχές του κόσμου, επίσης έχει γράψει βιβλία για τη διεθνή τρομοκρατία, τη σύγχρονη ιστορία, αλλά και για τις περιπέτειές του. Έχει παρουσιάσει γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές του BBC, κάποιες από τις οποίες έχουν παιχτεί και στη χώρα μας, όπως «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Καρκίνου» και «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Αιγόκερω», ενώ τα βιβλία του «The New Jackals» (1998), «One Day in September» (2000) και «Tropic of Capricorn» (2007) έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των best sellers από τους New York Times
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: