ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές -10.000, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο -πραγματοποίησαν την Κυριακή...
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σκόπια με αίτημα την παραίτηση του πρωθυουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο έχει βυθίσει τη βαλκανική αυτή χώρα στη χειρότερη πολιτική κρίση από το 2001 όταν κινδύνευσε με εμφύλιο.


Πλήθος κόσμου, κρατώντας τη σημαία της χώρας, συγκεντρώθηκε στην κεντρική λεωφόρο, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όπου βρίσκεται το γραφείο του Γκρούεφσκι.
Πολλοί από αυτούς μετέβησαν στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις της ΠΓΔΜ με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Γκρούεφσκι, τον οποίο κατηγορούν ότι κατέλυσε τη δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ.
Εννέα χρόνια στην εξουσία και αρνούμενος να παραιτηθεί, ο Γκρούεφσκι ανακοίνωσε τη διοργάνωση δικής του συγκέντρωσης για αύριο το απόγευμα στα Σκόπια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για πρόκληση αστάθειας στη φτωχή αυτή πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog