Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πως θα αποκτήσετε τον φάκελο ασφάλισης υγείας του ΕΟΠΥΥ

SHARE
Τη δυνατότητα σε κάθε ασφαλισμένο να ενημερώνεται ηλεκτρονικά για όλες τις υπηρεσίες υγείας που έχει λάβει από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τους συμβεβλημένους παρόχους μέσω του «Προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας». Η υπηρεσία αυτή του το ΕΟΠΥΥ τέθηκε από την Πέμπτη 30/1/2015 σε λειτουργία. Διαβάστε την λειτουργία του καθώς και τη διαδικασία εγγραφής βήμα-βήμα. 

Τι είναι ο Προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας;
Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πλήρες ηλεκτρονικό ιστορικό, στο οποίο θα έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή ο ασφαλισμένος αλλά και ο θεράπων ιατρός. 

Η εγγραφή
Η εγγραφή στην υπηρεσία γίνεται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του ΕΟΠΠΥ, την οποία μόλις επισκεφθείτε βλεπετε τα εξής:
Από το menu στα αριστερά, πατώντας εγγραφή χρήστη, το σύστημα του ΙΚΑ θα συνδεθεί με την ηλεκτρονική βάση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με τους κωδικούς του TAXISNET και να εξουσιοδοτήσετε το σύστημα του ΕΟΠΥΥ να αποκτήσει πρόσβαση στα φορολογικά σας στοιχεία (ΑΦΜ), όπως βλέπετε στις δύο πιο κάτω εικόνες:
Στη συνέχεια θα κληθείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου σας:
Στη συνέχεια εκτυπώνετε ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής σας, για προσωπική χρήση. 

H ενεργοποίηση
Με την πρώτη επίσκεψη σας σε γιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ΕΚΠΥ θα ζητήσετε από τον γιατρό σας την ενεργοποίηση του προσωπικού σας Φακέλου. Ο γιατρός, θα συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ από επιλογή και θα καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποίηση την υπηρεσία. Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται. 
Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων έχετε τη δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου σας με τους προσωπικούς κωδικούς που πληκτρολογήσατε κατά την εγγραφή μέσω της παρακάτω διεύθυνσης https://apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson. Από τον ΕΟΠΥΥ σημειώνεται ότι στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: