Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Εντός Ιανουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους γιατρούς

SHARE
Τη δέσμευση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ότι εντός του Ιανουαρίου θα αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 προς τους γιατρούς, οι οποίες έπρεπε να είχαν καταβληθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, απέσπασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος. Ωστόσο, κάλεσε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να σταματήσει τις υποσχέσεις και να προχωρήσει επιτέλους στην υλοποίηση αποφάσεων», τονίζοντας ότι «δεν θα δικαιολογήσει καμία καθυστέρηση».
Παράλληλα, ζητεί να υλοποιηθεί η υπόσχεση για αποζημίωση ενός επιπλέον μηνός (ο Οκτώβριος του 2014 ή και ο Απρίλιος του 2014), δεδομένων των μειωμένων δαπανών των διαγνωστικών εξετάσεων του δευτέρου εξαμήνου του έτους.
Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ ζητούν επίσης την κατάργηση του «απαράδεκτο claw back». Κάθε παραπεμπτικό που εκδίδεται με επιστημονικά κριτήρια θα πρέπει, όπως σημειώνουν, να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ με πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος.
Σημειώνεται ότι η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα του clawback έχει ορισθεί για τις 25.2.2015, έπειτα από αναβολή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: