Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο το Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.

SHARE
Με μεγάλη επιτυχία, πολύ καλές ομιλίες και πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκε το Συνέδριο που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.
Το Συνέδριο χαιρέτησε στην έναρξή του την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος διατράνωσε για ακόμη μία φορά τη αποφασιστικότητα του αναπηρικού κινήματος απέναντι σε περικοπές επιδομάτων και παροχών. Ειδικά για τα αναπηρικά επιδόματα τόνισε ότι είναι η μοναδική παροχή του κράτους προς τους πλέον ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τόνισε επίσης τη σημασία υλοποίησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναφέροντας ότι με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον μέρος του εθνικού δικαίου και για αυτό δεσμευτική, και όχι κενό, διακηρυκτικό γράμμα. «Ο αγώνας των Ελλήνων πολιτών με αναπηρία συνεχίζεται αταλάντευτα, με ομόνοια και σθένος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης όπως και σε παλαιότερες εποχές».
Στη συνέχεια χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παύλος Χαϊκάλης, από τη ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση, ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ και ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος ΚΕΔΕ.
Κεντρικοί ομιλητές το πρωί της πρώτης μέρας ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο καθηγητής Δημόσιου Δικαίου και Θεσμών Κοινωνικής Προστασίας Ξενοφών Κοντιάδης.
Αναπτύχθηκαν επίσης με ομιλίες οι θεματικές ενότητες: «Κοινωνική προστασία και οικονομική κρίση», «Σύστημα κοινωνικής προστασίας - πρόνοιας (δημόσιος, μη κερδοσκοπικός, ιδιωτικός τομέας) και άτομα με αναπηρία», «Πιστοποίηση αναπηρίας».
Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου το Συνέδριο ξεκίνησε με την θεματική ενότητα «Αποϊδρυματοποιηση – Αυτόνομη διαβίωση» και συντονιστή τον κ. Χαροκόπο ΑντώνηΑντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας και οργανωτικό γραμματέα Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Το συνέδριο συνεχίστηκε με την θεματική ενότητα «Διαμορφώνοντας την εθνική στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία».
Ο κ. Βαρδακαστάνης συνόψισε τις διαδικασίες του Συνεδρίου και τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης των βασικών αρχών για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα πρόνοιας και υποστήριξης με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση. Νωρίτερα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση τόνισε τα εξής: «Να πιέσουμε για κονδύλι από το νέο ΕΣΠΑ, για ανοίξουν πάλι ή να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Και να προχωρήσουμε και παραπέρα, στην Ανεξάρτητη Διαβίωση. Προτείνουμε, προωθούμε και παλεύουμε για την Διαβίωση Κατ΄οίκον"».
Οι εργασίες του Συνεδρίου προβλήθηκαν σε απευθείας σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας www.esamea.grκαι πλέον βρίσκονται αναρτημένες στο κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: