Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στόχος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το Eurogroup

SHARE
Στόχος είναι η εν εξελίξει αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαιώνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια για την Αθήνα είναι πολύ πιεστικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει η τρόικα είναι να καταγραφεί περαιτέρω πρόοδος σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα επανέλαβε.
Μεταξύ των καυτών θεμάτων, που η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει προκειμένου να οι εκπρόσωποι των δανειστών να πάρουν το αεροπλάνο για Αθήνα, περιλαμβάνεται η διευθέτηση των κόκκινων δανείων, το δημοσιονομικό κενό και εν γένει ο προϋπολογισμός του 2015, η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Η λίστα όμως δεν σταματά εδώ με την τρόικα να ζητά παρεμβάσεις και στα εργασιακά στο Ασφαλιστικό, στο μισθολόγιο του Δημοσίου, αγνοώντας τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για αναβολή της συζήτησης και της αντιμετώπισης αυτών των -ευαίσθητων και υψηλού πολιτικού κόστους- θεμάτων στο μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό η εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν δεσμεύτηκε για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, επισημαίνοντας μόνο ότι οι επαφές με τις ελληνικές αρχές είναι συνεχείς και ότι το τελευταίο Eurogroup συζήτησε με θετικό τρόπο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα.
Σημείωσε ακόμη ότι ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί χαιρέτησε την άποψη που εξέφρασαν οι ελληνικές Αρχές για την άμεση αντιμετώπιση βασικών θεμάτων με στόχο τη βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας.
Πιο αισιόδοξοι πάντως άλλοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η τρόικα θα πάρει τις απαντήσεις που ζητά εντός της τρέχουσας εβδομάδας, και εντός των προσεχών ημερών, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: