Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Ο καρκίνος του μαστού δεύτερη αιτία θανάτου»

SHARE
«Ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη αιτία θανάτου», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Πραξιτέλειου Θεραπευτηρίου Σύγχρονης Ιατρικής Αθηνών κ Γεράσιμος Βουδούρης που χθες βρέθηκε στα Μακρίσια στο πλαίσιο διενέργειας δωρεάν εξετάσεων που αφορούν την πρόληψη και την διάγνωση του γυναικολογικού και ανδρικού καρκίνου.
Μία πρωτοβουλία που έγινε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρισίων όπου άνδρες και γυναίκες εξετάστηκαν από τον επιστημονικό προσωπικό του Πραξιτέλειου Θεραπευτηρίου.  
Από νωρίς το πρωί και ειδικότερα από τις 8:00 στο Κοινοτικό Γραφείο δίπλα στην κεντρική πλατεία του χωριού,  που είχε μετατραπεί σε ιατρείο, άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών προσήλθαν προκειμένου να εξεταστούν.
Όπως τόνισαν  από πλευράς του θεραπευτηρίου σύγχρονης ιατρικής  Θα τηρηθεί αυστηρά το ιατρικό απόρρητο, ενώ  σε όποιες περιπτώσεις χρειαστεί περαιτέρω έλεγχος θα διεξαχθεί στην έδρα του Πραξιτέλειου στην Αθήνα εντελώς δωρεάν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, έγινε επιλογή για τις γυναίκες στον καρκίνο του μαστού ένα πρόβλημα σοβαρότατο για τον γυναικείο πληθυσμό και το τεστ Παπανικολάου και στον καρκίνο του προστάτη για τους άνδρες. Για τις γυναίκες η εξέταση έγινε με ψηλάφηση, τεστ Παπανικολάου και υπέρηχο και για τους άνδρες με αιματολογική εξέταση (PSA).
Τη συνεργασία αυτή επικροτεί και η διοίκηση του θεραπευτηρίου που πιστεύει ότι ο σύλλογος των Μακρισίων, επιτελεί σημαντικό έργο για τον πολιτισμό και τον τόπο ευρύτερα και εκτιμά πως η καλή υγεία και η πρόληψη αυτής, είναι πολιτισμός. Είναι ένας ιερός σκοπός για τον οποίο όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν .
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο Σύγχρονης Ιατρικής για την άψογη συνεργασία που είχαμε και για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που κάνει στο χωριό μας και στην περιοχή γενικότερα. Έχουμε μεγάλη συμμετοχή και ευελπιστούμε ότι αυτή η συνεργασία θα επαναληφθεί και στο μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ Βασίλης Γκαβός.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ Παναγιώτης Γριβάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «θέλουμε να επαινέσουμε αυτή την προσπάθεια και θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάπτυξη του χωριού μας»
Δεύτερη αιτία
Ο κ Βουδούρης ιατρός παθολόγος και αντιπρόεδρος του Πραξιτέλειου μίλησε για την σημασία της πρόληψης του Καρκίνου καθώς και για τους στόχους του Πραξιτέλειου Θεραπευτηρίου πάνω στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ενώ επεσήμανε πως ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη αιτία θανάτου.
Παναγιώτης Παυλόπουλος
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: