Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

SHARE
Την εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Κοντός. Πρόκειται για ένα σύστημα καταγραφής όλων των ιατρικών επισκέψεων, εξετάσεων, φαρμάκων και άλλων παροχών των οποίων κάνει χρήση ο ασθενής. 
Ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην καταπολέμηση της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, αφού επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο των παροχών προς κάθε ασφαλισμένο.
«Μέσω του συστήματος αυτού θα ελέγχεται εν τη γενέσει της και θα μπλοκάρεται οποιαδήποτε προσπάθεια υπερχρέωσης του ΕΟΠΥΥ, αφού αν, για παράδειγμα, ο γιατρός συνταγογραφήσει μέσα σύντομο χρονικό διάστημα ίδια εξέταση στον ασφαλισμένο, το σύστημα θα τον εμποδίζει να ολοκληρώσει την ενέργεια», εξήγησε ο κ. Κοντός.
Από την πλευρά του ο κ.Βορίδης συμπλήρωσε ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία της Ατομικής Κάρτας Υγείας του κάθε ασφαλισμένου, η οποία θα επιτρέπει στον γιατρό να έχει πλήρη εικόνα του ιστορικού των παροχών.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να δημιουργήσει τελικά τον ηλεκτρονικό φάκελος για κάθε ασθενή, ο οποίος θα περιέχει τις εξετάσεις, τις διαγνώσεις, το ιστορικό νοσηλείας και κάθε πληροφορία που σχετίζεται με την υγεία του, και θα αντικαταστήσει το σημερινό βιβλιάριο ασθενείας.
Μαίρη Μπιμπή
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: